OVERRASKET STåLE SOLBAKKEN: – OPPSIKTSVEKKENDE

Overrasket Ståle Solbakken: – Oppsiktsvekkende

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): På vegne av Nettavisen har InFact stilt det norske folk følgende spørsmål:

Bør Ståle Solbakken få fortsette som landslagssjef?

Av utvalget som har en mening om saken, mener tre av fire at Grue-mannen bør få fortsette som landslagssjef til tross for at Norge mislyktes i EM-kvalifiseringen og etter alle solemerker må vinke farvel til sommerens sluttspill i Tyskland.

– Det er oppsiktsvekkende høye tall med tanke på den situasjonen vi er i, innrømmer Ståle Solbakken da Nettavisen konfronterer ham med resultatet av meningsmålingen.

Les også: Ståle Solbakken om VAR: – Politisk sett skulle jeg nok vært for

HAR STØTTE: Ståle Solbakken har fortsatt støtte i det norske folk, ifølge en meningsmåling hos Nettavisen. Foto: MARIUS SIMENSEN

Føler han har støtte

Norge er avhengig av Israel for å få en bakvei til EM i 2024. Det israelske landslaget spiller fire (!) kamper på ni dager i november etter at flere hjemmekamper ble utsatt som følge av konflikten med Palestina

Dersom Israel karrer seg til avansement i sin gruppe, får Norge playoff-mulighet til EM i mars.

Likevel mener kun én av fire i Nettavisens undersøkelse at Solbakken bør få sparken som Norge-sjef.

– Det er jo veldig gledelig, uten at jeg tar den veldig høytidelig, men jeg føler vi har stor støtte i det vi driver med. Jeg er fullt klar over at vi ikke har nådd de målene vi skal, men jeg føler publikum, spillere og støtteapparat jobber i ett, sier Solbakken.

MÅ HÅPE PÅ PLAYOFF: Solbakken og Norge er avhengig av at Israel kvalifiserer seg til EM gjennom gruppespillet. Foto: VEGARD GRØTT (Bildbyrån)

Han forteller at han ble konfrontert med lignende meningsmåling dagen etter at EM-håpet i realiteten ble slukket etter tap mot Spania på Ullevaal i september.

Den gang skal resultatet ha vært 50/50.

– Du synes det er oppsiktsvekkende høyt? At så mange har tillit deg?

– Dette er en resultatbransje, men jeg tror mange ser det vi driver med og at vi er på rett vei. Når det er så få kamper, vil de fem minuttene mot Skottland få store konsekvenser, og det har de fått.

Les også: Mener du Ståle Solbakken bør få fortsette som norsk landslagssjef?

Målingen er tatt opp av InFact AS 2. november, med 1027 respondenter. 37,6 prosent mener Solbakken bør få fortsette, 12,8 prosent mener han ikke bør få fortsette, men 49,6 prosent svarer vet ikke.

Det betyr at av dem som har en mening, mener 75 prosent at landslagssjefen bør få fortsette i jobben.

Møter Færøyene i privatlandskamp

Solbakken og Norge møter Færøyene til privatlandskamp torsdag 16. november.

Ta Netavisens ukesquiz!

Oppgjøret skulle være en oppladning til en ren gruppefinale mot Skottland på Hampton Park 19. november, men den norske kollapsen i sluttminuttene mot skottene på Ullevaal gjør at kampen er uten betydning i lys av poeng ettersom Skottland allerede er klare for EM neste år.

Følg kampen mot Færøyene i vårt livesenter fra torsdag klokken 18:00!

2023-11-08T13:27:30Z dg43tfdfdgfd