PLUTSELIG DUKKET HAALAND OPP: – DE BLE HELT LAMSLåTTE

Plutselig dukket Haaland opp: – De ble helt lamslåtte

Under landslagssamlingen i Norge for kort tid tilbake tok superstjernen seg tid til å besøke spillere i Grorud IL. Det kom som en stor overraskelse for de unge og håpefulle i Oslo-klubben.

– Det er jo en en gang i livet-opplevelse for unge fremadstormende fotballspillere. Det første noen av barna gjorde da de kom hjem var å fortelle foreldrene at de måtte ha nye fotballsko fordi Haaland skrev signaturen sin på de fotballskoene de brukte på den treningen. Det forteller jo alt, sier styreleder i Grorud IL, Richard Pedersen, til Nettavisen.

Les også: Solskjær reagerte på oppførselen: – En sykdom i moderne fotball

Haaland er ambassadør for Arctic, som også er Groruds sponsor. Det var i den anledning at 23-åringen tok seg tid til besøket. På bilder og videoer kan man se at han spilte fotball med barna som hadde blitt valgt ut til å få oppleve stjernemøtet.

– Han fikk kontakt med ungene helt direkte. Det virket som det var match med en gang. Jeg tenkte «jøss, plutselig var Erling tilbake på løkka i Bryne og hadde det gøy med ungene.» Det var veldig uventet for min del i hvert fall, forteller Pedersen.

OVERRASKET: Erling Braut Haaland fikk gleden av å komme på overraskelsesbesøk til Grorud IL. Foto: Jon Olav Nesvold (Bildbyrån)

– Det overrasket meg mest

Pedersen la også merke til hvor jordnær og omsorgsfull Haaland var i møtet med ungene.

– Det som overrasket meg mest var faktisk hvilken omsorg og omtanke han hadde for disse barna. Jeg forventet ikke det fra en som har sitt daglige liv med Champions League, pokaler og alt det der. Han var så jordnær og omsorgsfull. Det var en ny opplevelse for meg, og helt fenomenalt å få se det.

Haaland var på Norges-besøk i anledning landskampene mot Jordan og Georgia. Innimellom treninger, kamper og andre oppdrag fikk han altså tid til å overraske Grorud ILs håpefulle.

I et videoklipp kan man se at barna, som ikke ante hva som ventet dem, stilte seg opp for et bilde. Det de ikke visste var at Haaland stod like bak. Da de oppdaget dette ble det raskt skrik og gledeshyl blant spillerne.

– De ble jo helt lamslåtte. De visste på forkant at det var noe som skulle skje, men de visste ikke hva det var. De spurte i forkant om vi ville si noe, men vi sa ingenting. Men noen av dem visste det var landskamp, se de trakk konklusjonen om at det var en landslagsspiller som kom. Det kunne jeg bekrefte, men det er jo 25 spillere i den troppen. Når det da var den største stjerna av dem alle, så gikk de helt fra konseptene, sier Pedersen.

Har holdt det skjult

For de fremmøtte var besøket en stor overraskelse, men det hele hadde vært planlagt i god tid før Haaland ankom Norge for landslagssamlingen.

– Jeg har vært involvert i dette i tre uker før han kom, så jeg visste at han kom og alt det rundt det. Men vi har greid å holde det helt skjult i lang tid i forkant. Det er nesten også utrolig, for det er så mange som får snappet opp ting.

Les også: Drastiske endringer i Champions League: – Grådigheten kommer ikke til å avta

Det var liten tvil om at også Haaland selv satte pris på opplevelsen han fikk sammen med barna i Grorud IL.

– Fotball var en så stor del av livet mitt i oppveksten. Evnen til å spille når som helst og få støtte i et godt miljø var nøkkelen. Jeg kjenner ansvaret mitt som et forbilde, og jeg prøver å inspirere barn når jeg kan. Å være her i Groruddalen var et fint øyeblikk for meg, og det føles fantastisk, sier Haaland til Arctics egne sider.

Administrerende direktør i Arctic, Mads Syversen, er imponert over det Grorud IL får til både sportslig og samfunnsmessig.

– Klubben styrker oppvekstsvilkårene for barn og unge i lokalmiljøet, og er en viktig samfunnsbygger i Groruddalen. Derfor var det ekstra gøy å få med Erling ut på banen og overraske intetanende barn, sier han.

2023-09-22T07:32:06Z dg43tfdfdgfd