– PREMIER LEAGUE-STJERNE På VEI TIL SAUDI-ARABIA

– Premier League-stjerne på vei til Saudi-Arabia

Tidligere tirsdag ble det klart at den franske superspissen Karim Benzema forlater Real Madrid til fordel for Al-Ittihad og milliardlønn i Saudi-Arabia.

Nå melder den troverdige overgangsjournalisten Fabrizio Romano at en av hans lagkamerater fra landslaget kommer til å slå følge.

Les også: Oppsiktsvekkende opplysninger om Solbakken i Italia

Chelsesa-stjerne nær overgang

Chelsea-stjernen N'Golo Kanté skal nemlig være svært nær en overgang til samme klubb.

Bare små detaljer gjenstår før 32-åringen setter penn til papir og signerer en avtale som gir ham en årslønn på 100 millioner euro.

Ifølge Romano er Al-Ittihad-direktører nå i London, klare for å få fullføre avtalen.

Les også: Benzemas sjokkvalg refses

Kantés avtale med Chelsea løper ut i slutten av denne måneden, og han kan dermed gå gratis til sin nye klubb.

Amnesty reagerer

32-åringen fikk sitt store gjennombrudd da han bidro sterkt til at Leicester sikret seg et sensasjonelt seriegull i 2015-2016-sesongen.

Etter en sesong i Leicester ble den hardtarbeidende midtbanespilleren hentet til Chelsea for 32 millioner pund.

I løpet av sine sju sesonger på Stamford Bridge har franskmannen vunnet det som vinnes kan som klubbspiller i England, sett bort fra ligacupen.

Nå ser han ut til å gå i Cristinao Ronaldo og Karim Benzema sine fotspor og slutter seg til den saudiarabiske ligaen, som satser hardt med store økonomiske muskler.

I forbindelse med Benzemas overgang uttalte Amnesty Internationals politiske rådgiver Frank Conde Tangberg følgende til Nettavisen:

– Fotballspillere må ta selvstendige valg rundt sin karriere. De må ikke bare late som om disse tingene ikke skjer. Ved å akseptere en overgang til Saudi-Arabia så blir de en brikke i et statlig prosjekt som styrker regimet, og bidrar til å bygge dets omdømme, mens ofrene for menneskerettighetsbrudd havner i skyggen.

Spillere som Alexis Sanchez, Wilfried Zaha, Adama Traoré, Hugo Lloris og Roberto Firmino har den siste tiden blitt koblet til klubber i Saudi-Arabia.

2023-06-06T21:52:29Z dg43tfdfdgfd