RASER MOT «ROVDRIFTEN» AV STJERNESPILLERNE ETTER SKREKKSKADE: – UMENNESKELIG

Raser mot «rovdriften» av stjernespillerne etter skrekkskade: – Umenneskelig

Bli varslet om siste nytt: Få Nettavisen-appen til iPhone og Android her!

Spania slo Georgia 3–1 søndag kveld og sikret seieren i EM-kvalifiseringsgruppen, men et stort skår i gleden var at 19 år gamle Gavi måtte forlate banen med skade etter 26 minutter.

Midtbanespilleren røk korsbåndet og skadet menisken, og må nå belage seg på å se resten av sesongen fra sidelinjen. Sommerens fotball-EM kan også ryke.

– En test utført mandag morgen har vist at han har en fullstendig avrivning av det fremre korsbåndet i høyre kne og en tilhørende skade i sidemenisken, heter det i pressemeldingen Barcelona publiserte på nettsiden sin.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Raser mot kampbelastningen

Inn mot kampen gjorde de la Fuente hele ni endringer fra laget som slo Kypros fredagen før. 19 år gamle Gavi var en av kun to spillere som ble værende i startelleveren.

Flere har rettet kraftig kritikk mot kampbelastningen Gavi, og tidligere Pedri, får i ung alder. Landslagssjefen selv tar ingen kritikk:

– Fotball er en risikabel aktivitet. Jeg er veldig lei meg på spillerens vegne, og forstår både spillerens, forbundets og Barcelonas avsky. Vi kjenner det dypt i sjela, sier de la Fuente.

FORTVILTE: Gavi var tydelig opprømt i det det fysiske apparatet måtte hjelpe han av banen. Foto: Cesar Manso (AFP)

TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah er blant dem som reagerer på Barcelona og Spanias «rovdrift» av de unge spillerne deres.

– Spania sin landslagstrener mener skader er ukontrollerbare og peker på at «fotball er en risikabel aktivitet». Trist å være vitne til hvordan Barcelona og Spania nærmest ødelegger Gavi og Pedri med en umenneskelig kampbelastning!, skriver han på X, tidligere Twitter.

Den vanligvis troverdige Fabrizio Romano hevder på X at Barcelona er rasende, og forstår ikke hvorfor Gavi startet kampen mot Georgia.

Les også: Tidligere Liverpool-stjerne i sorg etter farens død

Historien gjentar seg

Skaden på Gavi kom som følge av at han landet feil i en duell med en georgisk spiller, men det er ikke til å legge under en stol at den enorme kampbelastningen har spilt en rolle.

Denne sesongen har han allerede vært involvert i samtlige av Barcelonas kamper med unntak av de to han var suspendert. Forrige sesong endte han på 49 kamper for Barcelona, i tillegg til VM-spill og Nations League-kamper med Spania.

Flere eksperter, profiler og supportere sammenligner behandlingen av Gavi med den Pedri mottok for noen år siden, og frykter at det nye stjerneskuddet kan lide samme skjebne.

I 2020/21-sesongen var Pedri den spilleren i Europa som spilte flest kamper, til tross for at han ikke engang hadde fylt 19 år innen sesongen var over. Totalt var han på banen i 75 (!) kamper, som samlet seg opp til hele 5273 minutter med fotball.

Den påfølgende sesongen spilte han kun 22 kamper, etter at gjentakende hamstringsskader holdt han ute i store deler av sesongen.

Skadeproblemene har fortsatt å prege unggutten til den dag i dag.

2023-11-20T16:48:21Z dg43tfdfdgfd