REAGERER På VåLERENGA-BILDENE I KOLLAPSEN: – KUNNE KNAPT BLITT VERRE

Reagerer på Vålerenga-bildene i kollapsen: – Kunne knapt blitt verre

Mjøndalen – Vålerenga 5–3

MJØNDALEN (Nettavisen): Den spinnville Obosliga-kampen mellom MIF og Vålerenga var preget av skadebonanza, en solid prestasjon fra hjemmelaget og en Enga-kaptein som måtte gi klar beskjed til egne supportere. Oppgjøret endte med et braktap for gjestene fra Oslo, som virkelig har fått en krisestart på sesongen.

Det tok få minutter før bruntrøyene tok ledelsen på egen hjemmebane søndag ettermiddag. Sivert Øverby sørget for 1–0 på et frispark innledningsvis og ga Mjøndalen en drømmestart.

– For en vanvittig scoring og for en kalddusj for Vålerenga. Har du sett?, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Kvello.

Målet skulle bli starten på det som etter hvert ble en ellevill kamp mellom de to lagene.

Det tok ikke lang tid før VIF slo tilbake og gjorde flere forsøk på å utligne. Det var imidlertid ikke før Petter Strand fikk et innlegg i god posisjon i det 18. minutt at de tilreisende kom til 1–1.

Få minutter senere så det ut til at gjestene skulle gå opp i ledelsen da Ola Kamara fikk ballen i mål, men det ble raskt blåst for offside på Consto Arena. Søndagens oppgjør var for øvrig spissens første fra start siden han signerte for Oslo-klubben.

PS: Du ser alt av OBOS-ligaen, samt en rekke kamper fra Eliteserien hos Nettavisen på Direktesport.

Reagerte på byttet

35 minutter inn i kampen ble det gjort to bytter i kampen. For Mjøndalen måtte Brinder Singh hjelpes av banen, etter å ha pådratt seg det som så ut til å være en vond kneskade.

– Det er ordentlig triste bilder, for en allerede tynnslitt Mjøndalen-tropp. Ikke gode nyheter dette, mente Kvello.

Samtidig gjorde gjestene et bytte, uten at det virket å være en skade som var bakgrunnen for det. Martin Kreuzriegler ble tatt av, til fordel for Aleksander Kjelsen.

– Det Vålerenga-byttet der er interessant. Ut etter 35 minutter, har nok ikke vært fornøyd med Kreuzriegler, Geir Bakke. Han hadde et par ordentlig svake involveringer i løpet av omgangen.

Bakke skulle senere forklare at det var det gule kortet tidligere i omgangen som gjorde at de valgte å bytte han ut.

Scoret to på overtid

Mot pause skulle tilskuerne bli vitne til noen elleville minutter I Mjøndalen. Først preget et gult kort og nok et Vålerenga-bytte kampsituasjonen. Kristoffer Tokstad taklet Aaron Kiil Olsen og sistnevnte ble liggende i smerter. Han måtte etter hvert hjelpes av banen.

– Stuper inn i Kiil Olsen, den er stygg. Han har fått seg en ordentlig smell på leggen. Vålerenga har allerede byttet ut en midtstopper her, må de bytte ut en til? Han klarer ikke gå ordentlig på den foten. Ai, ai, ai, en kjempesmell, mente Kvello.

På tampen av det som ble en spinnvill førsteomgang, sørget MIF for å sende gjestene i garderoben med verst mulig utgangspunkt. Vertene scoret ikke bare ett, men to mål før pausen. Dermed sto det 3–1 til MIF.

Alie Conteh sto for begge målene på hjemmebane. Den første headet han elegant i krysset, mens han på den andre lekte seg med Vålerenga-forsvaret, som ikke gjorde jobben da MIF-spilleren nærmet seg faresonen.

Kapteinen måtte gripe inn

Vålerenga-supporterne hadde møtt opp i hopetall søndag ettermiddag og tidlig i andre omgang gjorde de seg bemerket. MIF-keeper Thomas Kinn fikk ting kastet etter seg og reagerte sterkt på det.

– Det kastes gjenstander på Thomas Kinn, det er ikke greit. De må forstå at det bare får tiden til å gå i favør Mjøndalen, mente Kvello.

Situasjonen gjorde at VIF-kaptein Cristian Borchgrevink spurtet bort til de tilreisende og virket å gi klar beskjed om kastingen.

– En spesiell situasjon. Han er borte og prater med Vålerenga-fansen.

Vålerenga-spillerne på sin side kom inn i andre omgang med ny giv, men virket likevel ikke å kunne hamle opp med hjemmelaget og deres tomålsledelse.

– Rakner fullstendig

I det 74.minutt økte Mjøndalen ledelsen ytterligere, da Conteh sørget for 4-1 og hattrick. Spilleren var ikke engang i hjemmelagets startellever søndag.

– Dette må jo være tidenes innhopp for en Mjøndalen-spiller noen gang. Det er et helt spinnvilt resultat. Dette er en av de sprøeste kampene jeg noen gang har kommentert, mente Kvello og fortsatte:

– Åpningen på Obosligaen 2024 kunne knapt blitt verre for Vålerenga. 4-1 på Consto Arena, det rakner rett og slett fullstendig for Geir Bakke og co.

Som om ikke det var nok, kom Mjøndalen til sin siste scoring i kampen. Denne gangen var det Keerat Singh som satte ballen i mål.

I siste ordinære spilleminutt scoret Jones El-Abdellaoui VIFs andre for dagen, men det hjalp lite for gjestene. Også kaptein Christian Borchgrenvink scoret ett mål i sluttminuttene.

Det endte dermed 5-3 til MIF i søndagens kamp, i det som ble en giganedtur for Vålerenga.

2024-04-28T15:30:00Z dg43tfdfdgfd