REAGERTE KRAFTIG På SPøRSMåL ETTER KJøNNSOPERASJON: – MENNESKER ER SYKE

Reagerte kraftig på spørsmål etter kjønnsoperasjon: – Mennesker er syke

Svenske Loui Sand (31) er for mange kjent som landslagsspiller i håndball for Sverige. Han ble født som jente og het Louise fram til han tok valget om å skifte kjønn.

Til Expressen uttaler 31-åringen at det bare var to alternativer: Gjennomgår en kjønnskorrigering eller å ta sitt eget liv.

Nylig gjennomgikk han en underlivsoperasjon som han har ventet på i lang tid.

JUBEL I 2017: Her jubler Sveriges Louise Loui Sand sammen med Isabelle Gulldén under en landskamp i 2017. Foto: MICHAEL ERICHSEN

– Jeg fikk sjokk. Jeg trodde ikke det var sant før jeg lå på operasjonsbordet, sier han til Expressen om hvordan han reagerte da han fikk beskjed om at han hadde fått godkjent operasjonen.

Å få mulighet til å gjennomføre underlivskorrigering er en komplisert prosess i Sverige og man må gjennomgå flere steg i forkant.

– Jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe verre enn det jeg har gjort, verken fysisk eller psykisk, sier Sand til den svenske avisen og påpeker at den nye kroppsdelen skal integreres og at det medfører mye smerte.

STARTET PROSESSEN: Her er håndballstjernen Jamina Roberts i samtale med Loui Sand etter en kamp i desember 2023. Foto: MATHIAS BERGELD

I forkant av operasjonen skal Sand ha trent mye for å være i form til operasjonen og rehabiliteringen i etterkant. han forstår at det er mange som er nysgjerrige om det han har vært gjennom, men Sand er også tydelig på at det må finnes grenser for hva folk lurer på. Folk har spurt intime spørsmål og gravd om hva han har mellom beina.

Dette reagerer han kraftig på til Expressen.

– Det er så sykt. Er den sosiale kompetansen så lav hos oss svensker, spør han og fortsetter:

– Mennesker er syke, altså. Mine venner og familie har sett min kuk og de kommer aldri noensinne til å beskrive den for noen andre. Det er mine private deler vi snakker om, sier Sand.

2024-03-19T14:27:10Z dg43tfdfdgfd