REKDAL FYRER LøS I NYTT TV-INTERVJU: – RESPEKTLøS

Rekdal fyrer løs i nytt TV-intervju: – Respektløs

Rekdal fikk sparken i Rosenborg i sommer, og Svein Maalen ble hentet opp fra akademiet og ansatt som hovedtrener på A-laget ut sesongen.

Den tidligere Ranheim-sjefen gikk offensivt til verks på sin første pressekonferanse som Rosenborg-trener.

Han sa han kun trengte to sekunder på å takke ja til jobben, og lovet «en bra endring» med tanke på at Rosenborg skal være en av de mest identitetssterke klubbene i Norge.

I TV 2s miniserie «Fotballpunch» får Rekdal et åpent spørsmål av Erik Thorstvedt om hva han tenker om Svein Maalen som A-lagstrener.

Da legger ikke 55-åringen skjul på hva han mener.

– Inntreden hans var voldsom, innleder Rekdal med.

Klar tale: – Illojalt, ukollegialt og karakterløst

Han sier Maalen nærmest «ba på sine knær til meg og Geir om å få lov til å være med i trenerteamet» da han fikk jobben i 2021.

– At han så illojalt, ukollegialt og karakterløst beskriver situasjonen sånn som han gjør...

TOK OVER: Svein Maalen ble ansatt som midlertidig Rosenborg-sjef etter at Kjetil Rekdal var ferdig i klubben. Foto: Beate Oma Dahle

Maalen var på den aktuelle pressekonferansen klar på at han kjenner svært godt til hvordan det skal spilles fotball i Rosenborg, og at han hadde en god plan på hvordan han skulle endre Rosenborg.

– Jeg skjønner jo at han må være offensiv når han kommer i en jobb. Men det der kommer jeg ikke til å glemme. Han trampet ekstremt hardt i salaten, forteller Rekdal.

Maalen blir i den aktuelle episoden konfrontert med om han angrer på hvordan han ordla seg da han ble presentert som Rosenborg-trener.

– Deler av kommunikasjonen kunne vært justert noe. Jeg kom litt ivrig ut på hoppkanten, erkjenner Rosenborg-sjefen.

– Når han kom fra kontoret og gikk dit bort og breialt skulle være Super-Nils å trene Rosenborg til seier etter seier etter seier i 4-3-3. Han har stått godt i gjørma, han, forteller Rekdal.

«Super-Nils» er en parodi på Nils Arne Eggen.

– Karakterløs og respektløs

Maalen påpeker at han har en fotballfilosofi som skiller seg klart fra Rekdal sin, og at han hadde et behov for å uttrykke både det og en offensivitet rundt egen måte å spille fotball på.

– Jeg hadde først og fremst fokus på å signaliserer hvilke endringer som skulle gjøres og fokusområder jeg skulle ha.

Rekdal påpeker at han ikke har noe usnakket med Maalen, men er klar på at han ikke er nevneverdig imponert over inntreden til sin etterfølgeren på Lerkendal.

– Den var karakterløs og respektløs. Og det er det mange som har sagt. Men han får kave på, sier Rekdal.

Konfrontert med karakteristikkene «illojal, ukollegial og karakterløs», svarer Maalen slik:

– Jeg har stor respekt for at det er trist og kjedelig å miste jobben sin i fotballen. Det har jeg selv opplevd, sier Maalen, som ikke vil kommentere hva han tenker om at en tidligere RBK-trener går såpass hardt ut mot ham i media.

Maalen og Rosenborg ligger på niendeplass i Eliteserien før de tre siste serierundene.

2023-11-10T08:30:24Z dg43tfdfdgfd