RIISE SPåR SALAH-SJOKK: – JEG ER GANSKE SIKKER

Riise spår Salah-sjokk: – Jeg er ganske sikker

Saudiarabiske klubber har forsøkt å hente Mohamed Salah i lang tid og flere medier melder om at klubbene i Midtøsten ikke har gitt opp kampen.

31-åringen har kontrakt med Liverpool fram til 2025 og spilleren er høyt verdsatt på Anfield. Torsdag kveld scoret han på straffe da Liverpool slo Atalanta i Europa League, men bommet på flere sjanser. Sammenlagt var det den italienske klubben som gikk seirende ut etter to kamper og Liverpool røk på en sur exit i turneringen.

Premier League-laget kjemper for øyeblikket i toppen av serien sammen med Manchester City og Arsenal.

Salah var brennhet innledningsvis i sesongen, men prestasjonene har vært varierende etter at han returnerte fra afrikamesterskapet med en skade. Det er likevel ventet at saudi-klubbene vil tilby svimlende summer for å få egypteren dit i sommer.

Tidligere Liverpool-stjerne John Arne Riise tror Salah kommer til å la seg lokke bort fra engelsk fotball, men mener flere faktorer kan spille inn.

– Jeg tror han forlater klubben uavhengig av om de vinner Premier League i år eller ikke. Hvem den nye manageren blir kan selvsagt spille inn, men jeg har en følelse på at han går dersom det rette budet og den rette klubben kommer på banen. Jeg er ganske sikker, sier Riise til Nettavisen.

TIDLIGERE LIVERPOOL-SPILLER: John Arne Riise tror Mohamed Salah fort kan forsvinne for de rødkledde. Foto: Mike Egerton

For øyeblikket topper Arsenal tabellen, foran Manchester City og Liverpool. Det er få poeng som skiller stormaktene.

Les også:

Les også: John Arne Riise tok et valg for å beskytte de nærmeste: – Hele livet har jeg vært egoistisk

Overrasket

En rekke medier meldte i fjor at en klubb i Saudi-Arabia var villige til å betale rundt 200 millioner pund for stjernespilleren. Det ble aldri noen Liverpool-exit for Salah den gang, men det virker ikke som at Saudi Pro League har gitt opp 31-åringen.

Riise peker på at Merseyside-laget tidvis har prestert godt denne sesongen og at seriegullet er innen rekkevidde. Det ville i så fall blitt Salahs andre Premier League-tittel.

– Jeg er veldig overrasket over at det har gått så bra som det har gjort i år. Med tanke på hvordan det så ut etter forrige sesong og at de mistet en del spillere på midtbanen der. At de skulle klare topp fire var jeg trygg på, men man visste ikke helt hvordan det kom til å bli med den nye midtbanen. Jeg er gledelig overrasket.

Til tross for at Liverpool er med i seierskampen, er ikke alle like imponert over det Salah leverer om dagen. Etter Europa League-exiten torsdag, peker flere på dalende form hos spilleren. Lokalavisen Liverpool Echo ga han en femmer på børsen og var ikke nådige i sin omtale.

Les også:

Les også: Riise reagerer på Solskjærs valg: – Litt merkelig

Kan være riktig tidspunkt

Tidligere i år ble det kjent av Jürgen Klopp er inne i sin siste periode som trener i Liverpool. I etterkant har ryktene om hvem som blir hans arvtaker svirret hyppig og mange er spente på hvordan de rødkledde vil klare seg uten den suksessrike manageren.

Fotballekspert Lars Tjærnås ser ikke bort ifra at også Salah kan komme til å forlate klubben etter inneværende sesong.

– Jeg tenker at hans navn uansett vil stå med gullskrift i klubben, men at det kan være riktig tid for både han og Liverpool å skille lag når en ny manager kommer. Men det betinger selvsagt at det er et alternativ begge parter er tjent med og fornøyde med, sier han til Nettavisen.

Tjærnås er klar på at det er ting som må gjøres, dersom klubben skal sikre PL-tittelen i år.

– Det klart mest avgjørende for Liverpool er å få tilbake intensitet, energi og mobilitet i spillet sitt. (Mohamed) Salah har slitt med det samme etter skaden.

Egypteren pådro seg som kjent en skade under Afrikamesterskapet i vinter. Det tok lang tid før han returnerte til fotballbanen.

Liverpool spiller ny kamp søndag klokken 17.30. Da møter de Fulham på bortebane.

2024-04-21T06:33:11Z dg43tfdfdgfd