RUUD TAPTE FINALEN I STORTURNERING: – ET ELLER ANNET SOM IKKE STEMMER

Ruud tapte finalen i storturnering: – Et eller annet som ikke stemmer

CASPER RUUD - STEFANOS TSITSIPAS (1-6, 4-6)

Ruud tok seg til finalen på imponerende vis da han lørdag slo ut verdensener Novak Djokovic i semifinalen. I søndagens finale ble han imidlertid et nummer for liten i møtet med Tsitsipas.

Grekeren var overlegen i det første settet og vant 1-6. I det andre settet ble det jevnt, men Tsitsipas vant til slutt 4-6.

Dermed ble det tap i strake sett for Ruud i finalen av ATP-1000-turneringen.

Søndagens finale var den femte til Ruud på Masters 1000-nivå eller høyere og det femte tapet.

– Det er et spøkelse som henger over Casper Ruud. Han er «the friendly ghost», og i så måte har det blitt litt mange 2. plasser for vår mann, sa TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø etter Ruuds finaletap.

Den profilerte portugisiske tennis-journalisten José Morgado fulgte også finalen. Han ble ikke imponert over det Ruud viste, spesielt ikke i det første settet hvor han var sjanseløs mot Tsitsipas.

– Veldig svakt fra Casper, skrev han på X, tidligere Twitter.

– Han er forbannet

Ruud startet kampen med å serve, og 25-åringen åpnet med å oppskriftsmessig ta det første gamet. Videre gikk det imidlertid tyngre for Ruud.

Tsitsipas utlignet i neste game, før han brøt Ruud i gamet etter det. Grekeren fortsatte storspillet og gikk opp i 1-3. Det skapte frustrasjon hos Ruud, som ikke fikk en optimal start på finalen.

– Han vil gå hardt til verks og da blir det feil, og det har blitt for mange feil her i starten. Han har en kjempesjanse til å bryte tilbake, og man ser han er forbannet her Casper, sa TV 2s Krogh Sundbø.

Like etter brøt Tsitsipas nordmannen for andre gang i det første settet, og grekeren ledet 1-4.

– Det blir veldig mange upressede feil for Casper. Det er et eller annet som ikke virker helt påskrudd fra Snarøya-gutten fra start, sa Krogh Sundbø.

– Det stemmer ikke

Ruud endte til slutt opp med å tape det første settet 1-6. Ekspertene syntes den dårlige åpningen var oppsiktsvekkende.

– Det er et eller annet som ikke stemmer med spillet til Ruud. Han er ikke påskrudd i det hele tatt her i innledningen, sa Krogh Sundbø.

En overlegen seier til Tsitsipas i første sett betydde at Ruud måtte vinne det andre settet for å ha sjanse til å vinne finalen.

Det ble et jevnt sett, hvor de to spillerne fulgte hverandre tett. Det var også tydelig at Ruud var mer påskrudd enn i det første settet.

Både Ruud og Tsitsipas holdt serven, og det sto etter hvert 4-4. Ruud klarte ikke å bryte grekeren i neste game, og da sto det 4-5 til Tsitsipas.

Ruud måtte holde serven for å ikke tape, men grekeren ble for sterk. Dermed ble det seier til Tsitsipas.

– Det er en fantastisk kamp av grekeren og det er en middels kamp av Casper. Han spiller et dårlig første sett og et relativt greit andre sett, men han klarer ikke å ta vare på de mulighetene han spiller seg til, oppsummerte Krogh Sundbø.

2024-04-14T15:15:20Z dg43tfdfdgfd