RYKTENE HERJER RUNDT MANCHESTER UNITED-STJERNE: – HVOR HAR DET BLITT AV HAM?

Ryktene herjer rundt Manchester United-stjerne: – Hvor har det blitt av ham?

– Hvor har det egentlig blitt av ham? spør The Athletic-journalist Mark Critchley.

Manchester United har vært gjennom en skadepreget sesong, der det har blitt mange skuffende resultater.

Samtidig som laget har slitt både i Premier League og Champions League, har mange undret seg over at én av manager Erik ten Hags første signeringer ikke har vært å se verken på banen eller benken for storklubben i de kampene som er spilt i 23/24.

Først var det snakk om at han skulle være tilbake i fjor høst. Nå blir han trolig borte fram til neste høst.

Mannen det er snakk om, er venstrebacken Tyrell Malacia, kjøpt for rundt 17 millioner pund fra Feyenoord sommeren 2022.

Forrige sesong spilte han 39 kamper for United og var i kamptroppen til alle kamper, utenom én. I april i fjor kom det imidlertid rapporter om at nederlenderen slet med et vondt kne, et problem han viss nok skal ha slitt med i lengre tid, før det ble kjent.

LES OGSÅ: Freser mot Liverpool: – De skal skamme seg

– Han var ivrig etter å imponere og meldte ikke fra om problemet umiddelbart til klubben. Da han endelig sa ifra om skaden utpå vårparten, så ble det tatt en avgjørelse om å behandle kneet på en slik måte at han kunne fortsette å spille, skriver Critchley.

Dro hjem til Nederland

Sist gang han var på banen for United, var i siste serierunde i fjor, mot Fulham. Han spilte hele kampen.

Da han returnerte til trening etter ferien, ble det tatt en avgjørelse om at han skulle gjennomgå en operasjon for plagene.

United insisterte på at Malacia skulle opereres hos en lege klubben ofte benytter i London, men spilleren selv ønsket å reise til hjemlandet Nederland for operasjonen, slik at han selv kunne velge en lege som skulle utføre den.

LES OGSÅ: Lørdagens Premier League-rykter

Dermed mistet Manchester United i bunn og grunn kontroll og oversikt over det hele, skriver The Athletic.

Tilbake i Manchester startet jobben med rehabilitering etter operasjonen. Så tidlig som i oktober 2023 var 24-åringen tilbake på treningsfeltet og trente med resten av laget. Dette var i forkant av Champions League-møtet med FC København.

VANT TROFÉ: Tyrell Malacia feiret seieren i ligacupen i 2023 sammen med Aaron Wan-Bissaka, Jadon Sancho og Marcus Rashford. Foto: David Davies (Pa Photos)

Videre undersøkelser av kneet skal imidlertid ha vist at det fortsatt var små fragmenter av brusk rundt menisken.

United måtte ta et valg og representanter for klubben rådførte seg med eksperter på området. Konklusjonen var at de hadde to alternativer: Enten måtte Malacia gjennom en ny operasjon, eller så måtte han fortsette med rehabiliteringen.

Premier League-klubben valgte det første alternativet og i november var venstrebacken under kniven igjen. Det var den samme kirurgen som utførte det første inngrepet som også sto for den andre operasjonen, men nå var Uniteds folk der for å passe på.

I desember ble det bekreftet at Malacia hadde gjennomgått en vellykket operasjon og at han var ventet tilbake tidlig i 2024.

– Rykter og konspirasjonsteorier

Når vi skriver april 2024, står likevel nederlenderen uten én eneste kamp for klubben denne sesongen.

LES OGSÅ: Eksperten fyrer mot Hovland: – En skandale!

– Hva teller egentlig som neste år? spør The Athletic.

Nettstedet forklarer videre at rehabiliteringen har tatt langt mer tid enn både ventet og håpet. Mens han har vært ute med denne skaden, har det imidlertid spredt seg både rykter og spekulasjoner om situasjonen hans i storklubben.

– For å gjøre ting verre, så har det meste av informasjon rundt fraværet vært preget av bisarre, fantasiløse og upresise teorier i sosiale medier. Men til tross for rykter, intriger og konspirasjonsteorier, handler det om komplikasjoner som kan oppstå med slike skader.

Selv har Malacia holdt en lav profil og snakket svært lite om situasjonen.

– Selv om Malacias rehabilitering har vært av det uheldige slaget, sitter man med en følelse av at alle involverte parter kunne gjort ting på en annen måte, for å forsikre seg om at han kom tilbake fra skaden på et tidligere tidspunkt, skriver Critchley.

BLE HENTET: Tyrell Malacia var én av de første signeringene til Erik ten Hag i Manchester United. Foto: Joan Monfort

Ifølge The Athletic har blant annet sentrale folk i Manchester United spurt seg om turen til Nederland for den første operasjonen var et riktig valg og om korrekte prosedyrer ble fulgt da han startet opptreningen uten oppfølging fra klubben.

– United har ikke hatt tid

Malacia skal ikke ha kontaktet Uniteds folk mens han var borte og gitt dem regelmessige oppdateringer på framgangen.

Kilder nær Malacia sier imidlertid til The Athletic at spilleren stort sett var på krykker i tiden før han reiste tilbake til England og at det ikke ble gjort noe vesentlig rehabiliteringsarbeid i denne perioden.

LES OGSÅ: Klar tale om Haalands framtid: – Har et problem

Malacia-leiren antyder i stedet at Uniteds medisinske apparat tidvis ikke har hatt tid til å følge opp spilleren godt nok.

Manager Erik ten Hag har sagt at teamet har vært oppe til intern diskusjon i klubben. Manageren sa han hadde fått inntrykk av at både Malacia og Luke Shaw ville være kampklare i januar og at låneavtalen for spanske Sergio Reguilón derfor ble terminert i vinter.

– Jeg ble forsikret om at Malacia og Shaw ville være tilbake i januar og at vi skulle ha to venstrebacker tilbake i troppen. Da hadde vi plutselig én for mye og det hadde ført til at vi hele tiden måtte skuffe en av dem, sa han om Reguilón-beslutningen.

På en pressekonferanse i februar uttalte ten Hag seg også om situasjonen til landsmannen.

– Det kommer til å bli vanskelig for ham å komme tilbake denne sesongen. Han kommer til å kjempe. Han er tilbake på banen, men ikke i laget og prosessen hans har hatt tilbakeslag. Det går veldig sakte framover og sesongen er snart over, sa United-sjefen.

2024-04-13T15:29:10Z dg43tfdfdgfd