RøRT GLIMT-PROFIL BLE TATT På SENGA: – BEGGE FORELDRENE MINE VAR NESTEN På GRåTEN

Rørt Glimt-profil ble tatt på senga: – Begge foreldrene mine var nesten på gråten

(Avisa Nordland): Da Ståle Solbakken tok ut sin ferskeste landslagstropp tirsdag, var det ett navn som pekte seg ut som særlig overraskende: Bodø/Glimt-backen Brice Wembangomo.

Uttaket kom bardust på både på eksperter – og på spilleren selv.

Les også: Solbakken tok ut flere debutanter: Brann-stjerne med

Hør ukens episode av Sesongkortet under:

På flyet

– Jeg har ikke tenkt på å være på det norske landslaget. Jeg har ikke tenkt at det har vært aktuelt hittil. Jeg har jo skjønt at hvis man spiller bra her så er sjansene store for det, men at det skulle komme så fort hadde jeg ikke sett for meg i det hele tatt, sier Wembangomo smilende til Avisa Nordland.

Selv var backen på flyet hjem fra Østlandet da beskjeden om uttaket kom. Da han slo på telefonen igjen, fikk han seg en overraskelse.

– Jeg trodde jeg hadde bursdag for telefonen sa bare pling, pling, pling. Det kom masse meldinger. Jeg skjønte ingenting. Så forsto jeg hva det var. Det er en følelse jeg aldri har hatt før. Det viser at hvis man jobber hardt over lengre tid, så får man som fortjent. Det er utrolig gøy.

– Kan du beskrive den følelsen du sier du aldri har hatt før?

– Man begynner å tenke tilbake på hvor hardt jeg har jobbet. Jeg har spilt i nesten alle divisjoner her i landet og ikke vært på noe aldersbestemt landslag før. Jeg har hatt en lang vei, men det viser at hvis man jobber hardt over lengre tid, så oppnår man store ting.

Les også: Bård Finne er blitt landslagsspiller fordi han er Bård Finne

MED: Brice Wembangomo er med i Ståles Solbakkens siste landslagstropp. Foto: Mats Torbergsen (NTB)

Det første Wembangomo gjorde da uttaket var klart, var å ringe foreldrene sine.

– Begge foreldrene mine var nesten på gråten. Det er jo stort.

– Du ringte dem med en gang?

– Ja.

Les også: Brice Wembangomo åpner opp om hetsen: - Har vokst mye det siste året

Opp og ned

Det har vært en spesiell sesong for Brice Wembangomo så langt. Først ble europacupkampene mot Lech Poznan en nedtur både for han og Glimt. Så mistet han de første seriekampene med strekkskade.

Etter det har han knapt sett seg tilbake.

– Jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Samtidig har oppkjøringen vært veldig bra med tanke på hvilket nivå jeg har levert. Jeg føler jeg har vært mer stabil enn i fjor. Jeg skal ikke stå her og lyve, og si det er et sjokk over hvor god jeg er, for det vet jeg jo. Men at det skulle komme så tidlig var litt sjokkerende for meg også.

– Er det noen ferieplaner som ryker nå?

– Ja, faktisk. Eller, ferie og ferie. Jeg hadde tenkt å ta det helt med ro og være med de folkene jeg har rundt meg. De er jo ekstremt glade på mine vegne, så det er utrolig stort for familien og ikke minst meg selv.

– Når du først er tatt ut på landslaget drar du ikke som turist?

– Nei, det gjør jeg absolutt ikke. Samtidig er jeg veldig forsiktig med hva jeg skal forvente. Men jeg skal ikke stå der med lua i hånda.

Grimstad 20220827. Glimts Brice Wembangomo etter eliteseriekampen i fotball mellom Jerv og Bodø/Glimt på Levermyr stadion i Grimstad Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: Tor Erik Schrøder

– Hva skal du gjøre fram til du reiser?

– Det blir jo selvfølgelig å forberede seg til cupkampen mot Ranheim onsdag. Heldigvis får jeg summet meg ganske fort fordi vi er i det programmet vi er i. Det er egentlig ganske fint. Jeg kommer til å glede meg veldig mye, men jeg må legge det litt vekk og fokusere på det som er. Det er lettere sagt enn gjort, men som sagt gleder jeg meg til det som skal skje.

– Hva tenker du om cupkampen som venter?

– Jeg tenker at vi har møtt de tidligere i år og det gikk veldig fint. Og så har jo de – ut ifra hva jeg har sett – hevet seg betraktelig siden den gang. Det har vi også, så jeg tror det blir en kamp hvor vi må vise profesjonalitet – noe vi har vært veldig flinke til. Og så blir det jo en kamp som vi kommer til å dominere vil jeg tro. Så får vi se hvilket lag det blir i morgen.

Selv vil Brice spille.

– Selvfølgelig. Men vi får se. Du er fotballspiller på det nivået du er på.

2023-06-06T14:37:29Z dg43tfdfdgfd