SåR TVIL OM VåLERENGAS PRESTISJESIGNERING FRA BRASIL: – USIKKER

Sår tvil om Vålerengas prestisjesignering fra Brasil: – Usikker

VALLE (Nettavisen): Under Vålerengas treningsleir i spanske Marbella i midten av februar ble det kjent at brasilianske Vitinho var klar for Oslo-klubben. Umiddelbart ble det stor oppmerksomhet rundt hva den nå 20 år gamle angrepsspilleren fra Brasil kunne utrette i norsk fotball.

Hittil har ikke Vitinho vært å se et sekund på banen. I brorparten av kampene har han ikke engang vært med i troppen.

Over tre måneder etter ankomst er det heller ingen tegn til at han nærmer seg spilletid under Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg er usikker. Han er hvert fall ikke spiss. Jeg vet ikke om han er indreløper eller ving, innleder VIF-treneren til Nettavisen.

Brasilianeren får heller ikke tillit fra start i torsdagens cupkamp mot 4. divisjonslaget Råde. Den kampen kan du ser her:

Les også: Rosenborg-ekspert advarer: – Redd det allerede er starten på slutten

– Har ikke vært god nok

Fagermo forteller at Vitinho har vært involvert i noen 2. lagskamper for å få kamptrening. Samtidig får de sett han mer i aksjon.

– Foreløpig har han rett og slett ikke vært god nok til å være et aktivum. Vi må se hvor lang akklimatisering han trenger, men han har på en måte ikke vist noen spesiell spisskompetanse enda, er den ærlige dommen om den unge søramerikaneren.

USIKKER: Dag Eilev Fagermo har foreløpig ikke latt seg imponere voldsomt over Vitinho. Foto: Ole Martin Wold (NTB)

Treneren skryter imidlertid også av noen av kvalitetene.

– Han er smart og har et bra venstrebein til å være høyrefotet. Han har bra fotballforståelse, men har ikke vært rå på noe. Han er ikke ekstremt rask eller sterk. Han har ikke et tungt skudd, så det er litt mangel på spisskompetanse, sier han og er samtidig tydelig på at de «ikke har gitt opp for det».

Vålerenga sikret seg Vitinho på et lån ut 2023 fra storklubben Palmeiras i Brasil. De har også en opsjon på å kjøpe spilleren permanent.

– Er han villig til å bli her og fortsette å jobbe?

– Ja, det er han. Han er profesjonell. Vi har han dette året, så det er klart at vi må få noe ut av han utover sommeren og høsten. Tiden rusler den, det er ikke noe tvil om det.

Les også: Deila tar over belgisk storklubb

Ble sammenlignet med Rashford av ekspert

Før sesongen snakket Nettavisen med Augusto Anteghini Oazi. Han skriver for fansiden «Anything Palmeiras» der han følger Palmeiras svært tett. I tillegg jobber han for Stats Perform.

– Vitinho spilte for en av de beste generasjonene i Palmeiras sin ungdomsavdeling. Han var en av få spillere som spilte i Palmeiras-utgavene som vant juniorlagsturneringen Copa Sao Paulo i 2022 og 2023, uttalte Oazi tidligere i år.

I 2021 noterte Vitinho seg for to kamper for A-laget på tampen av sesongen, hvor han imponerte.

Les også: Iniesta i tårer. Nekter å gi seg

Palmeiras-eksperten mener i motsetning til Fagermo at Vitinho foretrekker å spille spiss, men at han også kan bekle en rolle som høyreving.

– I noen få kamper under sesongen i fjor spilte han også venstreback, sa han og kom samtidig med en sammenligning som vekket oppsikt.

– Med hans høyde og fart vil jeg sammenligne han med Marcus Rashford, men selvsagt ikke på samme nivå ferdighetsmessig, per dags dato, var dommen.

Selv om Vålerenga foreløpig ikke har fått brasilianeren til å slå ut i full blomst er Fagermo klar på at klubben ikke har gitt han opp.

– Det er vår jobb å få han i gang og vi jobber med det hele tiden. Det er litt problem med språket og han skal tilpasse seg Norge og lære engelsk. Alt det rundt jobber vi med, men det er ikke gjort på et kvarter, avslutter han.

2023-05-25T17:02:56Z dg43tfdfdgfd