SATT UT AV ØDEGAARD: – SKAL IKKE VæRE MULIG

Satt ut av Ødegaard: – Skal ikke være mulig

ARSENAL - CHELSEA 5-0:

Kun seier er godt nok for Arsenal når de fortsatt er med i kampen om Premier League-tittelen, og Mikel Artetas menn leverte virkelig varene mot Chelsea tirsdag kveld.

«The Gunners» ga seg ikke før de hadde scoret fem mål på byrivalene, hvor fire av dem kom i andre omgang. Martin Ødegaard bidro blant annet med to målgivende pasninger, hvor spesielt den første var av ypperste klasse.

Med en vanvittig ball i bakrom spilte han opp Kai Havertz som hamret ballen i mål. Ødegaards pasning fikk Viaplays kommentatorer til å måpe.

– Det er jo en varmesøkende pasning. Det skal ikke være mulig å bøye den så millimeterpresist som han gjør, sa Lars Tjærnås om Ødegaards pasning.

– Den pasningen var Martin Ødegaard på sitt aller beste, fulgte Roar Stokke opp med.

HYLLES: Martin Ødegaard hylles for sin utrolige pasning. Foto: Kin Cheung (AP)

– Ballen fra Ødegaard er ute av denne verden, sa TNT Sports-ekspert Ally McCoist.

Også Jan Åge Fjørtoft var meget imponert over Ødegaard.

– De pasningene. Han er nesten som en quarterback på et så høyt nivå at det er nesten som vi ikke tror det vi ser, sa han.

Med en imponerende 5-0-seier tirsdag kveld tok altså Arsenal tre viktige poeng i innspurten av Premier League-sesongen. London-klubben topper nå tabellen med tre poeng ned til Liverpool og fire poeng ned til Manchester City.

Liverpool har imidlertid én kamp mindre spilt, mens Manchester City har to kamper mindre spilt. Arsenal gjorde uansett alt de kunne for å fortsatt være med å kjempe om trofeet tirsdag kveld.

Fikk ekspertene til å reagere

Det ble en fartsfylt første omgang, og det var hjemmelaget som var mest påskrudd fra start. Allerede i det 5. minutt sendte Leandro Trossard Arsenal i ledelsen da han hamret ballen i mål i det nærmeste hjørnet.

Ikke mange mange minutter senere oppsto en situasjon som fikk flere til å reagere. Nicholas Jackson stemplet Tomiyasu stygt, men spissen slapp unna med bare et frispark imot.

Jan Åge Fjørtoft skjønte lite av at Jackson ikke ble sendt i garderoben.

– For meg er dette helt klart et rødt kort. Dommeren står veldig godt plassert, men det skjer ingenting. Det blir ikke sett på som «clear and obvious», men det er ganske «clear and obvious» at der kunne karrieren til Arsenal-spilleren vært ødelagt. Det er et klart rødt kort for meg, sa han i Viaplay-studioet.

Pål André Helland mente både dommeren og VAR burde gjort en bedre jobb i den situasjonen.

– Det er dårlig av dommeren å ikke se det. Forferdelig og ubrukelig av VAR å ikke se det, sa han.

Jackson fikk altså fortsette, og Chelsea kom litt mer med i kampen utover i omgangen. Flere mål ble det imidlertid ikke i første omgang, og dermed gikk Arsenal til pause med ledelse.

Nydelig Arsenal-fotball

I andre omgang skulle den ledelsen bare bli større. I det 52. minutt spratt ballen etter hvert til Ben White, og satte ballen sikkert i mål.

Fem minutter senere kunne Arsenal og hjemmepublikummet juble igjen, mye takket være deres norske kaptein. Ødegaard fikk nemlig ballen på egen banehalvdel, før han slo en helt nydelig ball i bakrommet til Chelsea.

Pasningen fant Havertz, som holdt unna for Cucurella og så hamret han ballen inn i nettmaskene bak Petrovic i Chelsea-buret til 3-0.

Hjemmelaget lekte seg med Chelsea, og i det 65. minutt scoret Arsenal igjen, og nok en gang var det Havertz. Tyskeren fikk ballen på 13-14 meter, og så avsluttet han i stanga og i mål.

Arsenal ga seg imidlertid ikke der. Målene fortsatte å renne inn, og i det 72. minutt scoret White sitt andre mål for kvelden. Ødegaard vippet ballen til høyrebacken som bredsidet ballen opp i krysset.

– De tror ikke det dem ser. Det er utrolig, sa Stokke etter Arsenals femte mål.

2024-04-23T21:41:25Z dg43tfdfdgfd