SELVFøLGELIG KAN CASPER RUUD VINNE I PARIS

Selvfølgelig kan Casper Ruud vinne i Paris

FOR TO ÅR siden spilte han anledningen og ikke kampen, var sjanseløs mot kongen av Roland Garros, Rafael Nadal, og fikk en leksjon i hva som kreves når det handler om en Grand Slam-finale – tennisens absolutt øverste nivå.

Settsifrene 3-6, 3-6, 0–6 var en brutal erfaring for Casper Ruud.

Hans egne ord – «Nadal destroyed me» – forteller alt om det.

Les også: Millionregn for Casper Ruud – nær toppen på ATPs pengeliste

I FJOR, ETTER en ny tapt Grand Slam-finale i New York den påfølgende høsten (Carlos Alcaraz 4-6, 6-2, 6-7, 3-6), var han igjen kvalifisert for den siste søndagen i Paris. Motstander – verdens beste Novak Djokovic, mannen med flest Grand Slam-titler gjennom tidene (24).

Casper Ruud var bedre enn i første forsøk (6-7, 3-6, 5-7), spilte kampen som en verdig utfordrer, men var likevel ikke god nok mot serberen som vant sin 23. Grand Slam-tittel den dagen.

Tror du at alle gode ting er tre, som stadig flere eksperter begynner å ta høyde for, kan årets Roland Garros bli turneringa da Casper Ruud realiserer sitt livs store drøm.

Les også: Du er ikke et offer, Casper – du er kronprins

ALT CASPER RUUD har levert i 2024, der triumfen i Barcelona kroner den beste forsesongen han noen gang har spilt (fire finaler, en tittel), skaper forsterket optimisme inn mot årets andre Grand Slam på favorittarenaen i Paris. Det er mange grunner til det.

For det første er han en bedre tennisspiller enn på denne tida i fjor og med flere utviklede verktøy, ikke minst variasjonen i backhanden.

Årsakene til det er mange, der noen kilo ned i vekt synes å være en viktig faktor.

Casper Ruud har alltid vært godt trent, men er i år enda litt kvikkere, mer bevegelig, sterkere og framfor alt modigere og klokere.

Summen av alt dette har gjort ham til den mestvinnende spilleren på ATP-Touren (kamper) så langt i sesongen.

Les også: MortenP

SØNDAGENS SEIER OVER mannen som slo ham i Monte Carlo-finalen for en uke siden – Stefanos Tsitsipas – kom på det best tenkelige tidspunktet for Casper Ruud. Han trengte en bekreftelse etter tre tapte finaler. Han trengte en ny tittel for å ta et nytt mentalt steg.

Måten han gjorde det på, etter å ha fått en liten smak på Monte Carlo da han ble brutt allerede i det første servegamet, var i alle sammenhenger formidabel.

En uke etter julinga han fikk i Monaco, var det Casper Ruud som delte ut slagene.

ONSDAG STARTER EN ny stor grusturnering i Madrid, ATP Masters 1000, før Roma står som verter for en ny Masters-turnering to uker senere. Der Casper Ruud er i dag er han en av favorittene til begge titlene.

Han har slått Novak Djokovic for første gang, har revansjert seg mot grusspesialisten og Roland Garros-finalist (2021) Stefanos Tsitsipas, og grus vil alltid være hans beste underlag.

Selvfølgelig er han en av favorittene.

Og slik vil det være inn mot Roland Garros.

Av enda flere årsaker.

Les også: Det norske idrettsunderet er blitt enda mer vidunderlig

EN AV DEM er Rafael Nadal (37) med 14 titler i Paris. Skadet siden januar gjorde han comeback i Barcelona. Med bare en måned og to store turneringer igjen, der han må vinne kamper for å få flere kamper, er det lite som tyder på en tittel nummer 15.

Ja, han er Rafa Nadal, kongen av grus og Roland Garros, men han er også 37 år.

På vei tilbake fra skade gjør det ham ingen tjenester.

NOVAK DJOKOVIC ER 36 år, har ikke spilt for mye han heller, og i Monte Carlo så du akkurat det. Det åpner døra for flere når tiden kommer til Paris, selv om serberen topper verdensrankingen og kan Grand Slam bedre enn noen.

Verdenstoer Jannik Sinner (22) – italieneren som med sine tre titler er årets beste spiller så langt – foretrekker hardcourt og gress framfor grus.

Verdenstreer Carlos Alcaraz (20) elsker riktignok grus, men han sliter med en arm som har holdt ham borte fra tennisen i flere uker.

Og bak dem har du et felt av meget gode spillere der ingen vil våge å sette en euro på at Casper Ruud ikke kan slå dem alle sammen og nå sin tredje Roland Garros-finale på rad.

God tur til Paris!

2024-04-22T12:39:58Z dg43tfdfdgfd