SER FOR SEG UVENTET MANCHESTER UNITED-LøSNING: – KAN BLI TVUNGET TIL DET

Ser for seg uventet Manchester United-løsning: – Kan bli tvunget til det

Roberto De Zerbi (Brighton), Gary O'Neil (Wolves), Gareth Southgate (England), Thomas Frank (Brentford), Graham Potter (klubbløs) og Thomas Tuchel (avtroppende i FC Bayern) – alle har blitt nevnt i forbindelse med Manchester United den siste tiden.

Etter mandagens stortap borte mot Crystal Palace er presset på Erik ten Hag større enn noensinne.

Mange føler seg sikre på at nederlenderens dager på Old Trafford nå snart er talte.

– Jeg er nesten sikker på at han ikke er der til høsten, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås til Nettavisen tirsdag.

Samtidig er det ikke opplest å vedtatt at ten Hag får sparken, selv om det per nå virker som spillerne har mistet troen på sjefen og fansen i stadig større gard viser sin misnøye mot mannen som har ledet storklubben siden sommeren 2022.

Carragher: – Hvem vil trene det laget?

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher påpeker blant annet at situasjonen i klubben kan skremme potensielle kandidater. Troppen har klare mangler, mulighetene for å gjøre store utskiftninger er begrenset, og de nye eierne jobber fortsatt med en sportslig struktur.

Omar Berrada er allerede klar som ny administrerende direktør i United, mens det jobbes med å få Dan Ashworth inn som sportsdirektør. Jason Wilcox vil ta rollen som fotballdirektør i det nye hierarkiet. Det er trolig disse mennene som skal ha et stort ord med i laget når klubben eventuelt velger en ny manager, men enn så lenge er de ikke helt på plass.

LES OGSÅ: Sjokklansering for United: – Hvorfor ikke?

Berrada starter først i jobben 13. juli, mens United fortsatt forhandler med Newcastle for en avtale for Ashworth.

– Jeg ser for meg et scenario der ten Hag blir værende. Det er så mye som skjer i kulissene i United nå, med de nye eierne som prøver å fikse strukturen. Hvilken manager er det som ønsker å komme inn og trene det laget? sier Carragher.

– Du kan egentlig ikke endre så veldig mye på grunn av pengesituasjonen der, heller, mener eksperten.

Den tidligere Liverpool-spilleren er likevel sjokkert over måten United presterer under ten Hags ledelse. Han tror likevel at klubbledelsen ønsker å ta andre grep først, før de tar et endelig valg rundt managersituasjonen.

UNDRES: Sky Sports-ekspert Jamie Carragher. Foto: Zac Goodwin (Pa Photos)

– Så klart, Manchester United kan i utgangspunktet få nesten hvem som helst når det er snakk om managere, fordi de er Manchester United, en av de største og beste fotballklubbene i verden, men jeg har sagt det før at de er et av de verst ledede lagene i ligaen, og jeg ser en del av disse lagene i aksjon, jeg ser mye fotball og analyserer dem i dette programmet. De er så dårlig som det kan bli.

– Hvis han blir, så tror jeg det er fordi de ikke vil ha inn en ny manager nå på grunn av situasjonen i klubben, sier Carragher.

Han legger til at om ten Hag skulle få sparken, så har ikke nederlenderen stor grunn til å klage på en slik avgjørelse.

Telegraph: – Får ikke sparken nå

Flere har allerede lansert at United bør sparke ten Hag sporenstreks og hente inn en midlertidig løsning ut sesongen. José Mourinho har allerede meldt sin interesse, men tidligere spillere som Paul Scholes og Michael Owen foreslår en litt annen løsning.

Ifølge Daily Mail så mener de ten Hag-assistent Steve McClaren kunne gjort en jobb de siste ukene av sesongen.

The Telegraph skriver imidlertid tirsdag at det er helt uaktuelt for United-ledelsen å gå for en midlertidig løsning ut den inneværende sesongen, en sesong for Uniteds del avsluttes med FA-cupfinale mot byrival Manchester City i London.

En endelig avgjørelse rundt nederlenderen vil først bli tatt etter sesongen, hevder avisen.

Les også: Hva bør Manchester United gjøre?

– Southgate-plan lagt på is

Tidligere i vår gikk det sterke rykter om at sir Dave Brailsford, en sentral skikkelse i Uniteds nye ledelse, ønsket å hente inn landslagssjef Gareth Southgate som ny manager i klubben. Ifølge ESPN har imidlertid disse planene foreløpig blitt lagt på is.

Brailsford har tidligere erfaringer med Southgate fra det Det engelske fotballforbundet (FA) og England-sjefen er også godt kjent med Dan Ashworth, mannen som etter alle solemerker trer inn i en toppstilling i Uniteds sportslige apparat i nær framtid.

Siden Southgate har kontrakt med England til etter sommerens EM, skal klubbtoppene ha landet på at timingen for en slik ansettelse ikke er helt bra denne sommeren, siden United spiller sin første oppkjøringskamp allerede 24 timer etter EM-finalen.

Potter og Tuchel er andre kandidater som stadig trekkes fram, men United virker ikke helt overbevist. Potter skal være i diskusjonen om trenerjobben i Ajax, mens Tuchel skal fullføre den inneværende sesongen med FC Bayern, før han blir ledig på markedet.

KOBLET: England-trener Gareth Southgate. Foto: Abbie Parr (AP)

ESPN-journalist Mark Ogden skrev før Crystal Palace-kampen at det per nå ikke er en klar kandidat som er i førersetet om jobben.

– Ifølge kilder så kan mangelen på en klar kandidat tvinge Ineos til å holde fast ved mannen som er ved roret nå. Det til tross for at han har åpenbare mangler, skrev journalisten i en kommentar i slutten av april.

LES OGSÅ: Karsten Warholm uenig i omstridt pengedebatt: – Et genialt trekk

ESPN erfarte da at sir Jim Ratcliffe og hans Ineos-gruppe planlagte for neste sesong med ten Hag som manager, men at eierne også fortløpende vurderte andre alternativer, i tilfelle de skulle ønske å gjøre en endring på managersituasjonen.

Utfordrende trenermarked

Managermarkedet skal være vanskelig å navigere for tiden, noe både FC Bayern og Liverpool merket da de siktet seg inn mot Bayer Leverkusen-trener Xabi Alonso nylig. Spanjolen valgte til slutt å bli værende hos de ferske Bundesliga-mesterne.

Det samme så vi også i Barcelona. I mangel på gode tilgjengelige løsninger, valgte klubben i stedet å gå i dialog med Xavi for å overbevise ham om å fortsette i klubben, selv om han i utgangspunktet hadde bestemt seg for å tre til siden.

Italienske Roberto De Zerbi, som har høstet mye skryt for jobben han har gjort i Brighton, har blitt koblet med flere jobber nå i vår, men skal blant annet ha sagt til FC Bayern, ifølge Sky Sports, at han ønsker å fortsette i sin nåværende jobb inntil videre.

Gary O'Neil og Thomas Franck er karer som har imponert i Premier League, men har lite erfaring med de såkalte toppjobbene.

Zinédine Zidane, Ruben Amorim, Sebastian Hoeness, Kieran McKenna og Michael Carrick er andre navn som i ny og ne trekkes opp av hatten i media, men ingen av disse trenerne har blitt troverdig koblet med jobben på nåværende tidspunkt.

Det vil for øvrig trolig koste rundt sju millioner pund å sparke Erik ten Hag – lønnen hans vil bli redusert med 25 prosent neste sesong siden han ikke har tatt laget til Champions League. Blir han værende, går han inn i sitt siste kontraktsår i United.

2024-05-07T19:35:18Z dg43tfdfdgfd