SJOKKERT OVER ØDEGAARD: – HELT EKSTREM

Sjokkert over Ødegaard: – Helt ekstrem

Det er mange år siden Ødegaard tok norsk fotball med storm som 15-åring. Nå er han kaptein for Arsenal og regnes som en av verdens beste midtbanespillere.

I år igjen er hans Arsenal med i tittelkampen i Premier League. Søndag står landslagskompis Erling Braut Haaland og hans Manchester City på motsatt banehalvdel.

De lyseblå fra Manchester har vunnet Premier League tre sesonger på rad. I fjor trakk de det lengste strået i tittelkampen mot Arsenal. Nå er både Arsenal og Liverpool foran – med ett poeng.

Kaptein Ødegaard har skapt enorm entusiasme blant Arsenal-fansen, som håper han vil lede klubben til deres første ligatittel siden 2003/04-sesongen.

Avslører: – Ekstrem

Nå avslører landslagskollega Andreas Hanche-Olsen hvordan det er å trene med Ødegaard. Midtstopperen slutter ikke å la seg imponere over ferdighetene til drammenseren.

– Jeg har sett mye, og jeg må si at han har vært helt ekstrem. Alle som har spilt med han vet hvilken kvaliteter han har, så det er utrolig gøy å se hva han får til i klubblaget også, forteller Hanche-Olsen til Nettavisen.

Han er blant spillerne som får studere Ødegaard på kloss hold under landslagssamlingene til Norge. Hanche-Olsen mener man får se enda mer av ferdighetene hans enn på kamp.

– Det du ser i kamp, ser du vel egentlig mer på trening. Han er en spesiell spiller, sier midtstopperen om sin landslagskaptein.

RISTER PÅ HODET: Andreas Hanche Olsen, her i duell med Martin Ødegaard, rister på hodet over ferdighetene til kapteinen. Foto: Vegard Grøtt (Bildbyrån)

Nyland: – Ikke ferdig

Landslagskeeper og Sevilla-spiller Ørjan Håskjold Nyland har spilt mange kamper med Ødegaard. I høst fikk han også kjenne på hvordan det er å spille mot 25-åringen.

– Jeg fikk jo spille mot han i Champions League, og fikk jo kjenne på kvaliteten hans. Det er jo noe helt annet enn det man sett tidligere. Han har alltid vært ekstremt god, men nå trekker han Arsenal-laget fremover, nærmest på egen hånd.

– Han styrer den butikken ganske greit, så leverer på et ellevilt nivå. Han er nok ikke ferdig heller, og ser nok etter nye måter å utvikle seg på, sier Håskjold Nyland overfor Nettavisen.

Sisteskansen mener Ødegaard er «en av de største grunnene til at Arsenal ligger der de ligger». Han forteller at Sevilla var forberedte på ferdighetene til Ødegaard da lagene møttes.

– Han er jo utrolig fotballintelligent, så det er heller ikke alt man kan forberede seg på. Man må gjøre arbeidsforholdene så vanskelige som mulig, men det er vanskelig. Han ser jo ting andre ikke gjør.

MØTTES TIL DYST: Ørjan Håskjold Nyland og Martin Ødegaard møttes i Champions League. Foto: Jose Breton (AP)

Duket for storkamp

Søndag klokken 17.30 kommer Ødegaard og Arsenal på besøk til Haalands lekegrind – Etihad. Like før kan Liverpool avansere i tittelkampen om de slår Brighton på Anfield.

Manchester City ser ut til å ha både Ederson og Kevin De Bruyne tilbake fra skade, men John Stones og Kyle Walker rekker ikke oppgjøret som følge av skadene de pådro seg under landslagssamlingen.

BLIR MOTSTANDERE: I den første kampen etter landslagspausen står Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland på hver sin banehalvdel. Foto: Marius Simensen (Bildbyrån)

Hos Arsenal er det usikkert om trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães blir klare til oppgjøret.

City og Arsenal møttes til en slags «seriefinale» forrige sesong. Da var de låseblå overlegne og vant til slutt 4–1 hjemme mot gjestene fra London.

I det første oppgjøret denne sesongen vant Arsenal 1–0 etter en sen scoring av Gabriel Martinelli. Arsenal vant også Community Shield-finalen over City i august. Da ble det avgjort på straffer.

2024-03-31T04:49:17Z dg43tfdfdgfd