SKISTAD FIKK HøRE JOHAUGS FORSLAG. DA BLE HUN TAUS

Skistad fikk høre Johaugs forslag. Da ble hun taus

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Stavås Skistad fikk en sterk start på sesongen da hun fredag vant sprinten under sesongåpningen på Beitostølen.

24-åringen gikk seg i bedre og bedre form for hvert heat, og til slutt tok hun seieren foran overraskelsen Ingrid Andrea Gulbrandsen og Anna Svendsen, samt landslagsløper Lotta Udnes Weng som ble deplassert i finalen.

Bli varslet om siste nytt: Få Nettavisen-appen til iPhone og Android her!

Det har nå blitt en vane for Skistad å slå landslagsløperne, og nok en gang rettes fokuset mot at hun selv ikke er på landslaget.

Les også: Skistad skapte forvirring etter seier på Beitostølen

Johaug med forslag

I vår takket hun nei til en plass på laget ettersom hun heller ville fortsette med sitt eget opplegg i trygge omgivelser sammen med trener Lage Sofienlund.

Nå kommer imidlertid Therese Johaug med et forslag til hvordan Skistad kanskje kan bli fristet til å takke ja til landslaget.

EKSPERT: Therese Johaug er ekspert for NRK. Foto: Geir Olsen (NTB)

På herresiden har det i mange år vært både et eget distanselag og sprintlag. For kvinnene har det derimot bare vært ett stort lag.

Johaug tror Skistad kanskje kan la seg lokke til en plass på landslaget om også kvinnene deler opp laget og får et eget sprintlag.

– Internt har vi delt det i distanse og sprint på damelaget, men det kan nok hende at tiden er inne for å lage et eget sprintlag også for kvinnene, og at Skistad har lyst til å være med på det om det blir satset på, sier hun til NRK.

Les også: Mats Zuccarello med tirade mot norsk idrett: – Det er et møkkaland

Dette sier Skistad-leiren

Skistads trener, Lage Sofienlund, er ikke helt avvisende til ideen om et eget sprintlag, men tror ikke nødvendigvis det et det som er avgjørende for om Skistad vil inn på landslaget eller ikke.

– Jeg vil tro det i hvert fall ville vært lettere å få til å passe rent treningsmessig med den treningsmodellen hun kjører. Samtidig er det viktigste for Kristine å velge det hun kjenner er rett. Om det er sprintlandslaget eller vanlig landslag – det er nok viktigere å føle at den modellen hun kjører fungerer veldig godt for henne, sier han til Nettavisen.

Hovedpersonen selv er lite interessert i å komme med sine tanker om Johaugs forslag.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Skistad til Nettavisen, på spørsmål om det vil være mer aktuelt for henne å være på landslaget hvis det kommer et rent sprintlag.

SEIER: Kristine Stavås Skistad vant fredagens sprint på Beitostølen. Foto: Geir Olsen (NTB)

– Hva skal til for at du kommer tilbake på landslaget?

– Det tenker jeg ikke på nå.

Les også: Northug raser mot avgjørelse: – Hvor dum går det an å bli?

– En del hensyn å ta

Hovedtrener for kvinnelandslaget, Sjur Ole Svarstad, mener det er helt greit å diskutere om man skal dele opp laget eller ikke.

– Det er sikkert en del hensyn å ta både sportslig og markedsmessig. Det vil være en diskusjon vi må ha kontinuerlig. Enten ha to lag eller se internt på hvordan man kan fordele det med tanke på enkelte nøkkeløkter, sier han til Nettavisen.

Les også: Tror Skistad går glipp av flere millioner

Samtidig påpeker Svarstad at mesteparten av treningen er ganske lik enten man er distanseløper eller sprinter.

– Vi må huske at om man er sprinter eller distanseløper så er 90 prosent av treningen relativt lik. Men den diskusjonen kommer vel aldri til å forsvinne, sier han.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland er i hvert fall klar på at det mest optimale er om de beste løperne er på landslaget.

– Det ideelle er jo om alle er på samme lag og så får man ha noen tilpasninger. Det er i hvert fall slik jeg tenker, at det bør være et ønske for alle å være med på landslaget, som skal være det beste sportslige tilbudet, sier han.

2023-11-18T06:44:07Z dg43tfdfdgfd