SKISTAD SPURTSLO SUNDLING OG STILNET FALUN-PUBLIKUMMET

Skistad spurtslo Sundling og stilnet Falun-publikummet

Konnerud-jenta vant dermed sin andre verdenscupsprint på under en uke. Tirsdag var hun også best i klassiskløpet i Drammen.

Sundling prøvde å riste av seg sin norske rival i motbakkene. Det klarte hun ikke og hadde ikke et motsvar da Skistad satte inn et skikkelig rykk. På oppløpet ble hun parkert.

Det var Skistads tredje verdenscuptriumf, men første i fri teknikk. Alle har kommet i løpet av de to siste månedene. I VM ble hun satt på plass av Sundling og det svenske sprintlaget, men i etterkant har rollene snudd.

Halvparten av løpere i lørdagens finalefelt hadde norsk pass. For første gang var Julie Myhre en del av en slik gruppe på verdenscupnivå. Hun gikk inn til 5.-plass, mens Mathilde Myhrvold endte sist som nummer seks.

Norge fikk med alle sine sju løpere videre fra prologen, men i kvartfinalene forsvant Ane Appelkvist Stenseth og verdenscupleder Tiril Udnes Weng. Den tidlige exiten kunne ha kostet sistnevnte dyrt i sammendraget, men Jessie Diggins greide ikke å utnytte det og røk selv ut i neste heat.

Udnes Weng startet dagen med en 123 poengs luke på amerikaneren. Den ble ikke vesentlig endret etter Falun-sprinten.

Det ble stopp for Anne Kjersti Kalvå og Lotta Udnes Weng i semifinalene.

(©NTB)

2023-03-18T14:47:14Z dg43tfdfdgfd