SLåR SAMMEN KOMBINERTLANDSLAGENE OG KUTTER FRA 13 TIL SEKS UTøVERE

Slår sammen kombinertlandslagene og kutter fra 13 til seks utøvere

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag formiddag.

– Det er ingen tvil om at denne sesongen er den mest spennende sesongen vi har hatt siden VM i Oslo i 2011. Vi har hatt OL-sesonger i mellomtiden, men VM i nordiske grener på hjemmebane er noe helt spesielt i Norge, sier sportssjef Ivar Stuan.

– Det er derfor vi spisser vår elite A-satsing. For å ligge i forkant, må vi optimalisere opplegget rundt de aller, aller beste.

Sist år var det 13 utøvere på øverste nivå, ni menn og fire kvinner.

Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det altså kuttes drastisk.

De seks utøverne som blir en del av A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

B-landslaget vil bestå av følgende utøvere: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

Stuan sier at kuttene han først og fremst handler om optimalisering, men også om økonomi.

– Dette handler også om økonomi. Det er ikke bærekraftig med så mange utøvere på landslag som vi har hatt. Vi ønsker å bruke midlene på de beste, spesielt fram mot VM i Trondheim og for guttas del også OL i Italia i 2026. I OL-sammenheng er kvotene mindre enn før, trolig får vi bare se tre norske herrer på start i vinterlekene om knappe to år. Da er det også naturlig med færre utøvere på elitelaget, slik at trenerne våre kan bruke enda mer tid med de aller beste, sier Ivar Stuan.

(©NTB)

2024-04-25T09:01:51Z dg43tfdfdgfd