SOLBAKKEN: – FOLK Må BARE ANGRIPE MEG

Solbakken: – Folk må bare angripe meg

Nok en gang i denne EM-kvalifiseringen fikk Ståle Solbakkens gutter relativt dårlig betalt da det endte 3-3 i bortemøtet med allerede EM-klare Skottland søndag.

«Expected goals» (forventede mål ut fra sjanser), som har blitt et mye brukt verktøy i fotball, viste ved kampslutt 1,14 til Skottland og 2,35 til Norge.

Les også: Bobb hylles: – Driver med noe eget

Slår tilbake

Ståle Solbakken mener kampen oppsummerer hvordan han føler denne kvalifiseringen har vært for Norge, som altså må se neste års EM fra sofaen. 

– At det er 2-2 til pause her summerer vel opp ved kvaliken vi har hatt. Hvis du tar bort Spania på Ullevaal, så har vi vært det beste laget i alle kamper. Så må folk bare angripe meg ovenfra og ned og nedenfra og opp på det, men det er de kalde fakta, både av vår analyse og alle objektive tall, sier Solbakken til TV 2.

LYSPUNKT: Oscar Bobb var en av Norges beste spillere mot Skottland. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

Han slår imidlertid kraftig tilbake mot de som mener Norge mislyktes i Nations League, der Norge endte på andreplass i sin gruppe bak Serbia.

– Vi kan ikke argumentere mot at vi ikke har vunnet når det gjelder, men nå hørte jeg på en oppsummering på TV 2 at vi hadde mislyktes i Nations League og. Det vil jeg kraftig si at det har vi i hvert fall ikke gjort. Da slo vi tre motstandere over oss på rankingen. Sverige to ganger og Serbia én gang. 

– Er det to kamper som irriterer meg i min tid, så er det Slovenia på bortebane og selvfølgelig Skottland på Ullevaal. At vi taper den, kommer vi aldri over. Verken du, jeg, eller noen som var der, sier Solbakken til TV 2.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Skottland

– Ingen har det vondere enn meg

Han finner ikke noe godt svar på hvorfor Norge fortsetter å slippe inn enkle mål under hans ledelse.

– Der er det vanskelig, for i går så sitter vi og summerer opp litt, så sier Brede (Hangeland) at vi er det eneste laget på de siste ... jeg husker ikke hvor mange kamper ... som ikke slipper inn mål på defensiv dødball, som ikke har fått en straffe mot oss. Der er vi sterke. I dag: Straffe, og selvmål på corner. Det er for lette mål. I dag er det expected goals på én og vi slipper inn tre.

– Jeg er akkurat like frustrert, og det er ingen som har det vondere enn meg, og ingen har det vondere enn gutta for at vi ikke har greid dette, for det skulle vi ha greid. Prestasjonene har vært der, men vi har ikke greid det, og det må vi stå til rette for, mener Solbakken.

Aron Dønnum, Jørgen Strand Larsen og innbytter Moi Elyounoussi scoret Norges mål mot Skottland.

Les mer om kampen her

2023-11-19T23:17:00Z dg43tfdfdgfd