SOLBAKKEN TOK UT FLERE DEBUTANTER: BRANN-STJERNE MED

Solbakken tok ut flere debutanter: Brann-stjerne med

ULLEVAAL STADION/AKERSGATA (Nettavisen): Dette er troppen Norges landslagssjef tar med seg til de viktige oppgjørene i midten av juni.

Keeper: Ørjan Håskjold Nyland, Mathias Dyngeland, Egil Selvik.

Forsvar: Kristoffer Vassbakk Ajer, Birger Solberg Meling, Stian Rode Gregersen, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Holmgren Pedersen, Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Brice Wembaongomo, Leo Skiri Østigård.

Midtbane: Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Ola Solbakken, Kristoffer Velde, Kristian Thorstvedt, Hugo Vetlelsen, Martin Ødegaard.

Angrep: Bård Finne, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Jørgen Strand Larsen.

Dermed finner Solbakken plass til Brann-stjernen Bård Finne (28), som har vært i forrykende form i Eliteserien denne sesongen. Kristoffer Velde (23), Mathias Dyngeland (27) og Brice Wembangomo (26) er også med for første gang på landslaget.

Tom for ord: – Min store drøm

Solbakken forklarer valget av Finne:

– Først hadde han en fantastisk OBOS-sesong, men den tok vi ikke så veldig mye hensyn til. Så fortsatte han gjennom vinteren, vi så han i de treningskampene, det tok han med seg inn i seriespillet. Jeg synes han hadde en veldig god cupfinale. Han er energisk, har lavt tyngdepunkt og har okei med gjennombruddskraft, sier Solbakken.

TATT UT: Båd Finne var å finne i den ferske troppen til Ståle Solbakken. Foto: Bjørnar Morønning (NTB)

– Jeg så han i Danmark for Sønderjyske, da tror jeg ikke jeg hadde satt huset mitt på at han noen gang skulle være med i en landslagstropp, for å si det pent. Så er han veldig trygg og komfortabel med ballen, fortsetter han.

Finne sliter med å finne ord når TV 2 gir han beskjeden på direkten.

– Wow, det er helt sinnssykt. Det er min store drøm, sier toppscoreren.

Pellegrino fikk ikke plass

Bodø/Glimts Amahl Pellegrino, som flere har ropt etter på landslaget, er ikke med.

– Det er fordi vi til en hver tid tar ut det laget som vi mener er best. Vi har god dialog. Vi ser mye Eliteserie, kanskje for mye Eliteserie. Det er bare en ren konkurransesituasjon. Vi har også veldig god kontakt med trenerne i de forskjellige klubbene, forklarer Solbakken.

Pellegrino ble nylig tatt ut i landslagstroppen til Tanzania.

UTEBLE: Amahl Pellegrino fikk ikke plass i Norges tropp. Foto: Fredrik Varfjell (NTB)

Haaland-usikkerhet: – Da må jeg sette ned foten

Samtidig opplyser landslagssjefen om at han ikke vet når Erling Braut Haaland (22) slutter seg til landslaget. Manchester City og Haaland er ennå ikke ferdige med sesongen. Lørdag er storklubben klar favoritt i mesterligafinalen mot Inter i Istanbul.

– Hvis de vinner Champions League og tar The Treble, så skal vi ha respekt for det. Kanskje får de ikke oppleve det flere ganger? Da blir det en og annen feiring. Den feiringen har vi ikke fått klarhet i, og det gidder jeg ikke å bruke mye tid på når den paraden er, eller ikke er, sier han på spørsmål fra Nettavisens reporter.

CHAMPIONS LEAGUE-FINALE VENTER: Erling Braut Haaland. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

– For meg er det viktig at han blir ferdig med det mentale i Manchester City. Så er det sånn at hvis den paraden er onsdag, så må jeg sette foten ned, tror jeg. Så vi håper at han skal komme så fort så mulig. Jeg snakket med han for en uke siden og da sa jeg at jeg ikke kommer til å snakke med deg noe mer før den kampen nå, fortsetter Solbakken.

Norge har kommet skjevt ut fra innledningen i EM-kvalikken. I slutten av mars ble det 0-3-tap mot Spania, før det ble ett poeng mot Georgia. Derfor er det desto viktigere at Norge plukker poeng mot Skottland (17.06) og Kypros (20.06).

Skottland leder gruppen med seks poeng.

2023-06-06T10:37:16Z dg43tfdfdgfd