SOLSKJæR REAGERTE På OPPFøRSELEN: – EN SYKDOM I MODERNE FOTBALL

Solskjær reagerte på oppførselen: – En sykdom i moderne fotball

I september 2021 lå Manchester United på toppen av Premier League-tabellen etter fire serierunder.

Raphael Varane og Jadon Sancho ble hentet inn tidligere på sommeren og mot slutten av overgangsvinduet returnerte superstjernen Cristiano Ronaldo til Old Trafford.

– Vi viste styrke ved å signere disse spillerne. Det handlet om å ta neste steg og utfordre om tittelen. Og dessverre gikk det ikke slik, sier Ole Gunnar Solskjær til The Athletic.

Les også: Solskjær har fått jobbtilbud i Saudi-Arabia

– Ronaldo-signeringen ble feil

I et lengre intervju med nettstedet snakker han ut, blant annet om hvordan det var å få Cristiano Ronaldo tilbake i klubben.

– Det var en mulighet som var veldig vanskelig å si nei til, og jeg følte at vi måtte ta den, men det viste seg å være feil. Det føltes så rett da han signerte, og fansen følte det i den Newcastle-kampen, da ristet Old Trafford, sier Solskjær.

TILBAKE MED ET BRAK: Cristiano Ronaldo viste seg frem i returen til Old Trafford. Foto: Rui Vieira (AP Photo)

Han sikter til Ronaldos første kamp etter comebacket - en kamp United vant 4-1 etter to mål av portugiseren.

– Han var fremdeles en av de beste målscorerne i verden, og han så sterk ut, sier Solskjær.

Nordmannen forteller videre at han ikke likte reaksjonen til noen av spillerne sine i motgang.

– Når du er en gruppe, så trenger du at alle drar i samme retning. Når det ikke gikk bra, kunne du se at enkelte spilleres ego kom frem, sier Solskjær, uten å nevne navn.

Les også: Solskjær om å få sparken i United: – Skjønte det i pausen

– Sykdom i moderne fotball

Da Ralf Rangnick tok over managerjobben etter Solskjær, ga nordmannen sin ærlige vurdering av stallen.

– Ting hadde surnet, kollektivet var borte, og det er ikke Manchester United, der lag er bygget på kollektiv.

SURNET: Ole Gunnar Solskjær sier at United ikke lenger var noe kollektiv mot slutten av hans tid der. Foto: Oli Scarff (AFP)

Samtidig tar han et oppgjør til holdningene til flere av spillerne han hadde i stallen.

– Noen spillere følte at de burde spilt mer og var ikke konstruktive i miljøet. Det er en stor synd for meg. Da jeg ikke startet kamper ville jeg bevise for treneren at han hadde tatt feil avgjørelse.

– Nå er det mange spillere som ikke er slik. Agenter og familiemedlemmer forteller dem at de er bedre enn de er, fordi de har egeninteresse. Det er en sykdom i moderne fotball, mener Solskjær.

– Ren og skjær løgn

I 2020, mens Solskjær fortsatt var United-manager, kom hans tidligere lagkamerat Roy Keane med en tirade og mente spillerne kaster nordmannen under bussen. Det er ikke Solskjær enig i i dag.

– Nei, egentlig ikke. Noen var ikke så gode som de selv trodde. Jeg skal ikke nevne navn, men det var veldig skuffende da et par stykker takket nei til å bli kaptein. Jeg ble også skuffet da andre sa at de ikke ville spille eller trene fordi de ville tvinge gjennom en overgang, sier Solskjær.

Han tar også et oppgjør med deler av pressen, som skal ha kommet med usannheter etter at han måtte forlate United-jobben.

– Det var noen greier i media om hvordan jeg behandlet noen spillere. Det var ren og skjær løgn, men jeg hadde et solid og ærlig forhold til flesteparten av dem, sier Solskjær.

2023-09-20T11:28:47Z dg43tfdfdgfd