SOLSKJæRS ELEV SKAPER SJOKKBøLGER I ENGLAND: – DET ER IKKE NORMALT

Solskjærs elev skaper sjokkbølger i England: – Det er ikke normalt

I 2021 var hans Ole Gunnar Solskjærs assistent i Manchester United.

Nå er Kieran McKenna (37) i ferd med å gjøre det helt utrolige som hovedtrener for den gamle storheten Ipswich.

Overtidsseieren mot Southampton søndag kveld tok «traktorguttene» opp på førsteplassen i Championship i det det gjenstår seks kamper.

Dersom opprykket blir et faktum vil Ipswich ha gått fra tredje til øverste nivå i løpet av to sesonger.

Det er en sterk kontrast til hvordan tilstanden i klubben var da McKenna tok over som 35-åring for to og et halvt år siden. Da lå klubben med brukket rygg på ellevte plass i League One.

Les også: Haaland slaktes i England: – Fryktelig dårlig

– Det er ikke normalt

Forvandlingen McKenna har gjort på sine to og et halvt år i klubben har fått både britiske medier, spillere og managere til å måpe. The Athletic har blant annet inkludert 37-åringen på sin liste over fotballens beste unge managere.

Ipswich-midtbanespiller Lee Evans er blant dem som har ytret sin begeistring for den fremadstormende treneren:

– Det er ikke normalt det han har fått til som en så ung manager i løpet av mindre enn to år i denne jobben. Jeg vet ikke om jeg kan si noe mer enn alt det som allerede er sagt om han, fortalte Evans til klubbens hjemmeside tidligere i sesongen.

LÆREMESTER: Keiran McKenna jobbet under både Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho i sin tid i Manchester United. Foto: Paul Ellis (AFP)

Det er ikke bare sine tidligere læremestere Solskjær og Mourinho som har hatt innflytelse på McKenna.

37-åringen skal ha sett opp til Mauricio Pochettino under sin tid i akademiet til Tottenham, og viser jevnlig videoklipp av måten Brighton bygger opp angrepene sitt til spillerne sine.

I tillegg så har han innført noen grep selv.

Underveis i treningene flyr droner over treningsfeltet og filmer spillerne. Golfbiler med store flatskjerm-TV festet på er alltid til stede på feltet slik at spillerne umiddelbart kan analysere arbeidet sitt.

Solskjær: – Jeg lærte mye av han

Ole Gunnar Solskjær var full av lovord om sin tidligere assistent da han ble intervjuet av The Athletic i fjor.

Han kunne fortelle at han ikke visste hvem han var før de begynte å jobbe sammen, men innrømmer at han ble positivt overrasket.

– Kieran var ukjent for meg da jeg kom til United. Michael [Carrick] kjente jeg fra før av. Han og meg hadde blitt trent av Sir Alex [Ferguson], og var av den gamle skolen. Kieran var ikke det. Han er den grundigste, mest analytiske, steg-for-steg, prosessdrevne manageren jeg noensinne har jobbet med, forklarte Solskjær.

ELLEVILL LEVERANSE: Ipswich' venstreback Leif Morris har levert hele 16 (!) målgivende pasninger denne sesongen. Foto: John Walton (Pa Photos)

Manchester United ble tidvis kritisert for å ikke ha en klar plan offensivt under Solskjærs ledelse, men de var som regel solide defensivt.

Skal vi tro kristiansunderen så skal McKenna ha store deler av æren for det.

– Defensiv organisasjonering er en av hans sterkeste sider, og jeg lot ham ta ansvaret for det i trening. Jeg lærte mye av han når det kom til defensiv struktur og det å ikke slippe inn mål, forklarer Solskjær, og legger til:

– Så jeg var ikke overrasket da han gikk ni kamper på rad uten å slippe inn ett eneste mål tidligere denne sesongen.

Les også: Reagerte på kroppsspråket til Ødegaard: – Sjeldent å se han slik

Kobles til flere Premier League-klubber

McKennas prestasjoner siden han tok over Ipswich har på langt nær gått ubemerket hen.

Ifølge britiske medier skal Crystal Palace, West Ham og Brentford følge nøye med på 37-åringen. Palace forsøkte angivelig å signere han tidligere i sesongen, men fikk blankt avslag.

Den tidligere Premier League-spissen Chris Sutton har i tillegg lansert McKenna som et alternativ for Manchester United dersom de ender opp med å gi Erik ten Hag fyken.

JUBEL: Kieran McKenna og Ipswich har hatt mye å juble for de siste sesongene. Foto: John Walton (Pa Photos)

McKenna selv har presisert at han ikke har noe hastverk med å forlate klubben, men er samtidig tydelig på at han har høye ambisjoner:

– Jeg trives her i Ipswich, og det er her fokuset mit ligger nå, men det er klart at jeg ønsker å trene i Premier League i framtiden. Jeg kjenner nivået, og har bevist at jeg kan levere på det nivået tidligere.

Uavhengig av hvilken klubb det er for så virker det kun som et tidsspørsmål før McKenna er hovedtrener på det aller høyeste nivået.

De seks resterende kampene av sesongen vil avgjøre om han blir det allerede neste sesong eller ikke.

2024-04-02T16:10:01Z dg43tfdfdgfd