SPILLER FOTBALL I NORGE: ER POPSTJERNE I HJEMLANDET

Spiller fotball i Norge: Er popstjerne i hjemlandet

TABELLTIPS ELITESERIEN:

9.- plass: Strømsgodset

MARBELLA (Nettavisen): Logi Tómasson er kanskje ikke det mest kjente navnet for fotballsupportere her til lands. Islendingen kom til Strømsgodset i fjor sommer som et relativt ubeskrevet blad.

Etter hvert har han etablert seg som en viktig spiller i Drammen.

Les også: «Hemmelig» nettverk sikret milliongevinst: – Tror ikke vi kunne solgt uten

I hjemlandet derimot er han stor stjerne. Og det er ikke utelukkende på grunn av fotball, men av helt andre grunner. For i tillegg til fotballkarrieren, har nemlig Tomasson også gjort stor suksess på et annet område – som popstjerne.

– Jeg laget en sang med en fyr som nå er en av de mest kjente artistene på Island. Han er en venn av meg og vi har kjent hverandre i noen år, sier Tomasson til Nettavisen om det som sørget for stjernestatus i hjemlandet.

ETABLERT SEG I NORGE: Tomasson kan bli en viktig spiller for Godset denne sesongen. Foto: Stian André de Wahl

– En av de største poplåtene dette århundret

Sammen med kompisen Patrik, kjent som «Prettyboitjokko», har Tomasson gitt ut sangen «Skína». På Island går Logi under artistnavnet «Luigi».

I 2023 slo sangen rekorder og toppet hitlistene i mange uker. I skrivende stund nærmer den seg to millioner streams på Spotify.

Tidligere i mars gikk også låten til topps under Islands «Music Awards», der den vant årets låt i kategorien hipp hop, pop og rock.

– Jeg trodde ikke at den skulle bli så stor. Den ble nummer en på Island og har vært det i 4–5 måneder. Den har blitt en av de største poplåtene dette århundret nesten, sier han.

OPPTRÅDTE: Tomasson og artistkompisen på scenen hjemme på Island. Foto: Skjermdump

Etter fjorårssesongen var Tomasson hjemme på juleferie, da ble det også tid til å opptre. Sammen med kompisen var Logi med på Islands største talkshow hvor de fremførte sin monsterhit for hele landets befolkning på live TV i beste sendetid.

– Det har 200 000 seere. Det er morsomt, forteller han om talkshowet som kan sammenlignes med «Senkveld» og «Skavlan» som i sin tid la beslag på fredagskveldene hjemme i Norge.

Kombinerer musikk og fotball

Samtidig som han satser for fullt på fotballkarrieren sammen med et hardtsatsende Strømsgodset holder han på musikken når han får tid. Tomasson forteller at han ikke bruker altfor mye tid på det under sesongen i Norge.

– Jeg har ikke så mye tid til å jobbe med det her. Kanskje jeg skal gi ut noe senere i år eller neste år.

– I Norge er jeg bare Logi som gjør min greie på banen. Det er ikke så ofte jeg går inn i denne karakteren «Luigi». Jeg er en åpen person, men når jeg er her liker jeg å være mer fokusert og lukket, sier han.

MED MIKROFONEN: Låten har blitt en stor hit i hjemlandet. Foto: Skjermdump

Denne vinteren har Tomasson imponert på fotballbanen i oppkjøringen til den kommende sesongen, men starten i Norge var alt annet enn enkel.

– De første to månedene var vanskelige. Jeg fikk Covid og det tok litt tid å komme inn i gruppen og venne seg til hvordan laget spiller, for det er annerledes enn jeg var vant til. Etter det har jeg tatt gode steg, sier han og påpeker at han er veldig fornøyd med hvordan trener Jørgen Isnes har behandlet han.

– Han snakker bra med meg. Han er litt annerledes enn tidligere trenere. Vi har et godt forhold.

NÆRKAMP: Logi Tomassen i duell mot Brann forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby

Store drømmer

Godset-backen legger ikke skjul på at han drømmer stort og har ambisjoner om å bli bedre for å jakte nye mål i karrieren på fotballbanen. På Island er han en del av en ny generasjon spillere som vokser fram.

Der islendinger tidligere kanskje ble sett på som hardtarbeidende spillere som jobbet i det stille – forteller 23-åringen at han er en del av en gjeng spillere som også liker å vise sin personlighet utenfor banen.

– Vi har noen karakterer på Island nå. Vi kan ikke være så kjedelige, så jeg liker det. Det er bare fint med noen karakterer, sier Tomasson som har tro på at Strømsgodset kan overraske positivt denne sesongen.

OVERGANGER:

INN:

Elias Hoff Melkersen (Hibernian, Skottland)

Frank Stople (Haugesund)

Sivert Westerlund (Raufoss)

Jesper Taaje (Sandefjord)

Per Kristian Bråtveit (Odd)

UT:

Thomas Grøgaard (Aalesund)

Morten Sætra (Levanger utgått)

Ari Leifsson (Kolding, Danmark)

Eirik Espelid Blikstad (Hødd)

Halldor Stenevik (Molde)

Viljar Myhra (Odense, Danmark)

TRENINGSKAMPER:

STRØMSGODSET – FREDRIKSTAD 1 -1

STRØMSGODSET – SANDEFJORD 0–3

STRØMSGODSET – ODD 1–3

STRØMSGODSET – LILLESTRØM 1–0

STRØMSGODSET – RB LINENSE 5–0

MJØNDALEN – STRØMSGODSET 2–1

VÅLERENGA – STRØMSGODSET 1–2

STRØMSGODSET – ARENDAL 1–1

2024-03-27T20:41:19Z dg43tfdfdgfd