STJERNEPARET MåTTE TA VALG OM FORHOLDET: – DET ENESTE ALTERNATIVET

Stjerneparet måtte ta valg om forholdet: – Det eneste alternativet

TABELLTIPS ELITESERIEN:

4.-plass: Viking

MARBELLA/OSLO (Nettavisen): Da Zlatko Tripic møtte kjæresten da han spilte i Molde for et drøyt tiår siden, var hun student og han fotballspiller. I dag har Anette Hovland blitt en stor influenser og duoen har blitt velkjente fjes på hver sin kant.

– Hun har alltid hatt interesse for mote. Den egenskapen hun har for detaljer og kreativitet gjør at hun er så flink med det hun driver med. Det er utrolig inspirerende å se hvor langt hun har kommet og fått sin egen greie. Det er jo selvfølgelig kjempeviktig at hun ikke bare sitter hjemme på sofaen og ser på TV og venter til jeg kommer hjem fra trening, sier Tripic til Nettavisen.

Dere ser alt av OBOS-ligaen, samt en rekke kamper fra Eliteserien hos Nettavisen på Direktesport.

Etter å ha vært sammen siden 2013, ble det i fjor både barn og giftermål for duoen. De to har bosatt seg i Stavanger og har omsider etablert seg med både bolig og familietilværelse. Stabiliteten har ikke alltid vært en selvfølge for paret, som har flyttet fra sted til sted de siste årene.

– Det var et tidspunkt, da jeg fortsatt skulle være i utlandet, at vi måtte ta et valg. Hvis vi skulle satse på vårt forhold, så måtte vi flytte sammen. Det var jo det som var det eneste alternativet, og da flyttet hun sammen med meg når jeg skulle spille i Moldova. Etter det har vi alltid bodd sammen.

FOTBALLSPILLER: Zlatko Tripic er på en lengre kontrakt i Eliteserieklubben Viking. Foto: Carina Johansen (NTB)

Hektisk tilværelse

Tripic har spilt i både Moldova, Tyrkia, Tyskland og ulike klubber i Norge de siste årene. Deler av reisen har Hovland vært med på. Hun er glad for at de nå har kunnet slå seg til ro i Norge og legger ikke skjul på at det var en lettelse da ektemannen signerte en langtidskontrakt her til lands.

Det er likevel ikke enkelt å legge hverdagskabalen, når begge har hektiske timeplaner på hver sin kant.

– Det er utfordrende å få det til å gå opp. Jeg har jobb som skal gjøres og Zlatko har mye treninger, samtidig som han har en del ting utenfor også. Det er vanskelig å få tid til alt, og også finne tid til seg selv. Hektisk er vel det mest beskrivende ordet, forteller Hovland til Nettavisen.

Les også: Johansen trodde ikke det han leste om Norge: – Et sjokk

Da Tripic var på treningsleir i spanske Marbella tidligere i år, var hun hjemme med sønnen Luka i Stavanger. Det var første sesongoppkjøringen der de to skulle være fra hverandre siden de fikk barn. Det var ikke bare vært enkelt for Hovland, som bruker mye tid på jobben som influenser.

– Jeg har alltid syntes januar og februar har vært kjipe måneder fordi han er mye borte, men nå ble det et nytt nivå, nå som vi har barn. Det har gått litt ekstra tregt.

Blir gjenkjent

Hun har nærmere hundre tusen følgere på Instagram og deler stadig både oppdateringer fra hverdagen, i tillegg til innhold om mote og livsstil. 30-åringen forteller at det startet som en hobby, men at det vokste seg større i raskt tempo.

Karrieren har blitt til mens hun har vært sammen med Tripic, som stadig hjelper kona med sitt arbeid.

– Han takler det veldig fint, jeg føler at han er mer offentlig enn meg. Han blir ofte gjenkjent på gata og har en fin status her. Han har også alltid vært veldig støttende med mitt og vil at jeg skal gjøre det jeg syntes er gøy. Han hjelper ofte med å ta bilder og å filme, og har blitt flink bak kamera.

EKTEPAR: Anette Hovland og Zlatko Tripic giftet seg i fjor. Foto: Privat

Tripic selv er mer beskjeden når det kommer til rollen han spiller i Hovlands karriere.

– Den skal hun få selv, jeg skal ikke si at jeg ikke trodde det kunne skje, for jeg visste at hun var kreativ, men at hun skulle bli så flink og nå så langt er all ære til henne.

Med både en influenser og en profesjonell idrettsutøver i hus, har duoen måttet finne en løsning på hverdagslogistikken etter at sønnen kom til verden.

– Det er jo et triangel der som må kombineres, men det fungerer veldig bra. Det som er fint er at hun kan styre sin egen dag litt. Jeg har jo relativt korte dager, selv om jeg er veldig mye borte i helgene. Så er det viktig at jeg kan avlaste henne når jeg kommer hjem, så hun kan få lov til å jobbe litt og ikke bare tenke på sønnen vår. Det gjelder å ha et godt samarbeid og god kommunikasjon. Vi har fått en veldig fin dynamikk og fått det til å fungere veldig godt.

Les også: Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

Tripic forteller at han den siste tiden har fått et helt nytt syn på livet. Tidligere beskriver han at mye har handlet om han og fotballkarrieren, mens det nå er familien som står i sentrum.

– Jeg har vært veldig egoistisk, og har tatt mange valg, hvert fall sportslig, selv om jeg hadde kjæreste på den tiden. Det er første gang i livet at jeg har brukt så mye energi og tenkt så mye på andre, når det kommer til karrieren, og ikke bare meg selv.

– Verdens beste følelse

Etter mange år som kjærester og ett barn sammen, giftet Tripic og Hovland seg i september i fjor. Duoen ble forlovet i 2019, men koronaviruset utsatte bryllupet. Tripic legger ikke skjul på at han trives med den nye tilværelsen som ektemann og småbarnsfar.

– Jeg har opplevd mye, så det er ikke noe jeg føler at jeg mangler å oppleve. Og kanskje det viktigste av alt, er at uansett hvilken dag du har hatt på trening så vet du hva du har å komme hjem til, og det er det verdens beste følelse.

FAMILIE: Zlatko Tripic og Anette Hovland har sønnen Luka sammen. Foto: Privat

Sønnen Luka har nå blitt over et år gammel og Tripic skal nok en gang gyve løs på en ny fotballsesong. Viking spiller sin første kamp 1. april og møter Sarpsborg på hjemmebane.

– Jeg har vært med på seriegull, jeg har vunnet cupgull, jeg har vært i utlandet og spilt Europa League. Jeg har opplevd mange av de ambisjonene jeg hadde da jeg var ung gutt. Nå gjelder det bare å prøve å gjenskape det med den klubben jeg spiller i, og prøve å få de opplevelsene igjen. For det er jo magiske øyeblikk, det å vinne noe, og vinne noe med det laget du er glad i, og den byen du er glad i, sier fotballstjernen.

Overganger:

INN:

Simen Kvia-Egeskog (tilbake fra lån)

Edvin Austbø (tilbake fra lån)

Kristoffer Forgaard Paulsen (tilbake fra lån)

Franco Lino (Melbourne Victory)

Jakob Segadal Hansen (Vidar)

Peter Christiansen (Sønderjyske)

UT:

Samuel Adegbenro (tilbake etter lån)

Shayne Pattynama (KAS Eupen)

Markus Solbakken (Sparta Praha)

Morgan Marvik (Vardeneset)

Mai Traore (Fredrikstad)

David Brekalo (Orlando City)

Vikings treningskamper i vinter:

22. januar: Las Palmas - Viking 0-2 (Vevatne, Tripic)

10. februar: Djurgården - Viking 1-3 (Salvesen 3)

16. februar: Viking - KFUM Oslo 1-2 (Tripic)

20. februar: Moss - Viking 0-0

24. februar: Viking - Tromsø 1-0 (Svendsen)

3. mars: Viking - Fredrikstad 1-1 (Diop)

4. mars: Viking - Egersund 3-0

10. mars: Viking - Stabæk 3-0 (Vevatne, Salvesen, Bell)

11. mars: Viking - Fløy 2-1 (Fiksdal 2)

17. mars: Viking - Haugesund 2-0 (Salvesen 2)

24 mars: Viking - Rosenborg 5-0 (Klingen Langås, Salvesen, Svendsen, Tripic, Auklend)

2024-03-30T09:47:19Z dg43tfdfdgfd