SVENSKE LANGRENNSSTJERNER RASER MOT RUSSLAND-BESKJED: – EN REN KATASTROFE

Svenske langrennsstjerner raser mot Russland-beskjed: – En ren katastrofe

For noen uker siden hadde det internasjonale skiforbundet (FIS) sitt store høstmøte i Zürich, men hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skulle få lov til å delta i verdenscupen var ikke blant temaene som ble diskutert.

I etterkant rapportere flere medier at de hadde kommet fram til at de ville fortsette utestengelsen, men at de ikke hadde noen beslutningsrett under møtet som fant sted i Sveits.

En beslutning kan derimot bli tatt i FIS council, den øverste styrelsen i skiforbundet, senere onsdag.

Flere svenske langrennsstjerner reagerer nå sterkt på at vi muligens kan få se russiske og belarusiske utøvere i skiløypene allerede kommende sesong.

Les også: Petter Northug avslører: – Det var fri flyt på damer

Poromaa: – Et slag under beltet

Maja Dahlqvist hadde ikke fått med seg at det ikke var tatt noen beslutning enda angående russisk og belarusisk deltakelse. Da Expressen opplyste henne om situasjonen var hun tydelig i sitt standpunkt:

– Jeg mener det samme som jeg alltid har ment mens krigen har pågått: At de ikke skal få delta, slår Dahlqvist fast.

STÅR PÅ SITT: Maja Dahlqvist har ikke endret synspunkt. Foto: Daniel Schoenherr (Bildbyrån)

Hun får støtte i uttalelsen fra William Poromaa, som tyr til enda kraftigere skyts:

– Det ville vært et slag under beltet for veldig mange. Det ville vært veldig rart, sier 22-åringen.

De nordiske landenes delegater er enige om at de er imot russisk deltakelse, men skal frykte for hva de andre nasjonene vil stemme, spesielt ettersom Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet for at russere kan delta i OL i Paris neste sommer under nøytralt flagg.

Norge, Sverige og Finland delegater hadde derfor et telefonmøte på tirsdag for å legge en slagplan før det avgjørende møtet onsdag.

Les også: Fnyser av landslagstrenerens Kristine Stavås Skistad-spådom

Halfvarsson: – Vil ikke boikotte

Calle Halfvarsson er tydelig på at det er altfor sent å skulle ta en beslutning om at de skal kunne delta kun en snau måned før sesongstarten.

– Vi er alt for tett innpå sesongen for å ta en slik beslutning. Det ville vært en katastrofe. Jeg tenker at de bør få komme tilbake en gang i fremtiden, men ikke nå, slår Halfvarsson kontant fast.

Han begrunner det med at russerne i så fall vil ha hatt mulighet til å drive opptrening uten oppsyn fra Wada (Verdens antidopingbyrå), og setter spørsmålstegn ved om det ville blitt tilstrekkelig med dopingkontroller.

Til tross for at han er ekstremt kritisk til russisk deltakelse er han tydelig på at han ikke vil boikotte verdenscupen dersom de skulle få tillatelse til å delta.

– Neinei! Jeg har ikke tid til å boikotte noen turneringer. Jeg reiser til Ruka selv som jeg er nødt til å håndtere russerne helt på egen hånd, smiler 34-åringen.

Verdenscupen åpner i finske Ruka 24. november.

2023-10-25T08:04:31Z dg43tfdfdgfd