SYKKELSTJERNER KRASJET STYGT I BASKERLAND RUNDT: – HELT FORFERDELIG

Sykkelstjerner krasjet stygt i Baskerland rundt: – Helt forferdelig

Sykkelstjernene Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel og Primoz Roglic var blant flere som gikk ned i en alvorlig velt på torsdagens etappe i Baskerland rundt. De falt i et område med en grøft og flere store steiner.

Ulykken skjedde i fronten av feltet i en utforkjøring. Vingegaard ble liggende helt stille på gresset etter ulykken, og fikk tilsyn av flere leger. Baksiden av danskens trøye var revet opp, og han hadde flere blodige rift langs ryggen.

Vingegaard fikk tilsyn av flere leger i rundt et kvarter før han ble iført nakkestøtte og båret inn i en ambulanse.

– Helt forferdelig, sier Eurosport-kommentator Theis Magelssen under sendingen.

– Det er en av de styggeste veltene jeg har sett, sier han videre.

Vingegaard er bevisst og får medisinsk behandling etter den voldsomme krasjen som rammet mange syklister på torsdagens etappe i Baskerland rundt.

Det opplyser Visma-laget i en oppdatering i sosiale medier. Vingegaard er til behandling på sykehus.

– Undersøkelser på sykehuset har avdekket at han har brukket kragebein og flere brukne ribbein, opplyser de senere torsdag.

LIGGER STRØDD: Stjernen gikk i bakken. Foto: Skjermdump

Båret vekk

Vingegaard ble liggende nesten stille på gresset. Baksiden av danskens trøye var revet opp, og han hadde flere blodige rift langs ryggen.

De to års siste Tour de France-mester fikk tilsyn av flere leger i rundt et kvarter før han ble iført nakkestøtte og båret inn i en ambulanse.

Skadeomfanget er ikke kjent, men den voldsomme krasjen lover ikke bra for Visma-rytterens oppkjøring til sommerens Tour de France.

Evenepoel måtte også bryte etapperittet i Spania. I likhet med Vingegaard hadde han behov for behandling på sykehus.

Roglic kom seg kjappere på beina igjen etter velten. Han ble ikke like hardt rammet som sine to rivaler, og sloveneren ble senere kjørt bort i en av lagbilene til Bora-hansgrohe. Han ga tommel opp til en av kameramennene på stedet.

Løpsledelsen stoppet og nøytraliserte den fjerde etappen i årets Baskerland rundt ti minutter etter at hendelsen inntraff.

Roglic ledet rittet sammenlagt foran Evenepoel med sju sekunder etter de tre første etappene.

Over ti ryttere var involvert i krasjen. Løpsledelsen stoppet etappen ti minutter etter at hendelsen inntraff.

Kritisk til TV-dekningen

I sosiale medier har flere reagert på at TV-produsentene fortsatte å filme de rammede rytterne. Discoverys kommentator likte heller ikke det han så.

– La oss ikke se på disse bildene, sa Theis Magelssen under sendingen.

– Det vises ingen respekt for rytternes familier og kjære som ser dette direkte på TV, skrev FDJ-syklisten Kevin Geniets på X.

Det var andre dag på rad at Bora-laget opplevde å få en av sine beste ryttere kvestet. Onsdag ble Lennard Kämna hardt skadd på trening i Tenerife. Tyskerens tilstand betegnes som stabil.

(NTB)

2024-04-04T15:59:00Z dg43tfdfdgfd