TANDREVOLD I ENORMT DRAMA. NRK-PROFIL SATT UT AV BILDENE

Tandrevold i enormt drama. NRK-profil satt ut av bildene

Ingrid Landmark Tandrevold måtte felle noen tårer lørdag etter hun mistet ledelsen i verdenscupen til Lisa Vitozzi foran sesongens siste verdenscuprenn søndag.

Italieneren ledet altså med 61 poeng på Tandrevold før søndagens fellesstart i Canmore, men tidlig i løpet viste Vitozzi svakhetstegn og skapte spenning i sammenlagtkampen mot Tandrevold.

Til tross for stort drama underveis, slapp Vitozzi med skrekken. Hun beholdt den gule trøya og kunne juble for sammenlagtseier da hun gikk i mål på 21. plass.

Franske Lou Jeanmonnot vant søndagens fellesstart, og med det gikk hun forbi Tandrevold på sammenlagtlista. Med 8. plass søndag falt Tandrevold ned på 3. plass på sammenlagtlista.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er to jenter som har vært jevnt bedre enn meg gjennom sesongen, det er det verdenscuplista sammenlagt sier. Det å være den tredje beste skiskytteren i år er mer enn jeg hadde forventet før sesongen, så jeg er veldig fornøyd, sier Tandrevold til NRK.

– Har aldri skjønt det

Tandrevold har ledet verdenscupen i flere uker denne vinteren, men hun er likevel ikke noe bitter over at den gjeve sammenlagtkula glapp helt på slutten.

Da Vitozzi gikk over mål var Tandrevold en av de første til å gi henne en klem og gratulere henne med sammenlagtseieren. Til NRK sier hun at hun er glad det er lite rivalisering i skiskyting, for fokuset på det i sport har hun aldri helt forstått.

– Jeg har egentlig aldri skjønt de greiene med at man skal ha så innmari mye rivaler i sport. Det er jo noen som blir motivert av det, men jeg føler at i skiskyting er vi konkurrenter, men også venner som unner hverandre å få det til, sier Tandrevold.

Hun tror dette kanskje er noe spesielt for skiskyting.

– Jeg tror det handler litt om at det går opp og ned i denne sporten for alle, så alle vet hvordan det er når det er bra, og alle vet hvordan det er når man virkelig ikke får det til. Da gjelder det å glede seg over de som har lyktes, sier Tandrevold.

Enormt drama

Dramaet startet på første skyting da Vitozzi bommet to ganger, mens Tandrevold bare fikk én bom. Mye måtte gå Tandrevolds vei for at hun skulle stjele Vitozzi sin sammenlagtledelse, men Vitozzis svake åpning ga håp.

– Vitozzi er nervøs, hun kjenner det. Hun bommer så å si aldri på liggende, og så leverer hun to bom, sa NRK-kommentator Jann Post.

Vitozzi lå flere plasseringer bak Tandrevold i løypa, og inn mot andre skyting tapte hun flere sekunder. Post lurte på hva som hadde skjedd med Vitozzi.

– Det er nesten som jeg lurer på om hun er syk. Det er bare spekulasjoner, men det er noe med kroppsspråket helt fra start her som jeg ikke liker, sa en svært overrasket Post.

– Helt ute av balanse

På andre skyting ble det fullt hus på både Tandrevold og Vitozzi, og dermed så det lysere ut for italieneren. På tredje skyting ble det én bom på begge.

– Tandrevold holder et lite håp levende, kommenterte Post.

Med én bom på siste skyting forsvant Tandrevolds håp om sammenlagtseier helt. Vitozzi fortsatte imidlertid å skuffe stort på søndagens løp, og på siste skyting bommet hun to ganger.

– Hun virker helt ute av balanse, sa Post.

Det holdt imidlertid likevel for italieneren.

2024-03-17T19:22:18Z dg43tfdfdgfd