TROR TV-STJERNE BEVISST YDMYKER ERLING BRAUT HAALAND: – DET GåR IKKE AN

Tror TV-stjerne bevisst ydmyker Erling Braut Haaland: – Det går ikke an

– Det ser ut som om han aldri har spilt fotball før, sa Gary Neville.

– Han er som en spiller i League Two (fjerde nivå i England) i banespillet, fulgte Roy Keane opp.

Sky Sports-ekspertene var ikke nådige mot Erling Braut Haaland etter at Manchester City og Arsenal spilte 0–0 i helgen.

Kommentaren til Keane får Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til å stusse. Han spekulerer i at det kan ligge noe mer bak kritikken fra iren, enn kun det fotballfaglige. Keane og Haalands far, Alfie, har som kjent en litt brokete forhistorie.

Det var under en kamp mellom Manchester United og Manchester City i 2001 at Keane taklet Alfie Haaland i knehøyde og påførte ham en karrieretruende skade. Iren har senere innrømmet at det var en hevnaksjon mot pappa Haaland.

Reagerer: – Det er tullete

I en podkast sier Sundet at han «tror det ligger nok personlig» bak uttalelsene til Keane. Overfor Nettavisen utdyper han.

NÅDELØS: Sky Sports-ekspert Roy Keanes uttalelse om Erling Braut Haaland vakte oppsikt. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

– Jeg vet jo ikke det sikkert, men det blir useriøst å kalle ham det. Det sier noe når han omtaler det som kanskje er verdens beste spiss som en fjerdedivisjonsspiller. Det er bare tøys. Haaland er ganske komplett, så da har han sett for lite av ham, sier Sundet til Nettavisen.

– Tolker du det som at Keane har noe personlig imot Haaland?

– Jeg følger ikke så mye med på alt han har uttalt tidligere, men i den situasjonen, han er United-mann og har hatt en feide med Alfie, så er det lett å tenke det. Mest av alt synes jeg jo at selve uttalelsen er tullete, sier kommentatoren.

LES OGSÅ: Fjørtoft med melding etter Manchester United-rykter: – Ingen tvil

Viaplay-profilen er klinkende klar på at uttalelsen til den tidligere Manchester United-helten er komplett skivebom.

– Det handler i hvert fall ikke om fotball. På teknikk, hurtighet, fysikk og spilleforståelse er Haaland blant de beste i verden. Det Keane påstår, det går ikke an å si. En kan jo lure på hvorfor en som får betalt for å prate på TV, og med en slik CV, sier noe så dumt.

– Det får meg til å tenke at det ligger noe mer bak, sier Sundet.

Haaland-bom: – Merkelig

Stjernespissen slet med å komme til de store sjansene i kampen mot Arsenal, men i det 84. minutt falt ballen ned hos nordmannen ved bakerste stolpe. En optimal sjanse til å avgjøre kampen, men stjernespissen klønet det til i avslutningsøyeblikket.

Nick Miller i The Athletic har studert bildene av situasjonen nøye og kan knapt tro det han ser.

– Han bommet omtrent totalt på ballen. Og det som virkelig er merkelig, om du studerer bildene nøye, så ser det ut som han forsøkte å legge den på tvers til Ruben Dias, en midtstopper, framfor å banke den i kassa selv, skriver Miller i en spalte.

– Den nådeløse målmaskinen, fikk en sjanse fra tre meter, og så prøver å han å sentre til en midtstopper …

Viaplay-kommentator Sundet merket seg også den nevnte situasjonen.

STUSSER: Premier League-kommentator Eivind Bisgaard Sundet mener Roy Keanes kommentarer om Erling Braut Haaland er useriøse. Foto: Stian Andre de Wahl (Nettavisen)

– Jeg tenkte at det er mest ukarakteristisk at han bommet. Han treffer som regel på dem. Han er ikke så ego at han ikke spiller til folk som er bedre plassert og det hadde vært en hundreprosentsjanse om han hadde fått den på plass for Dias, sier han.

– Jeg har sett den i reprise noen ganger og det virker som han ombestemmer seg underveis.

– Noe er galt med Haaland

Nick Miller i The Athletic spør seg om Haalands form rett og slett kan koste Manchester City ligagullet denne sesongen?

LES OGSÅ: Skaper nye overskrifter etter skandalen

– Noe har vært galt med Haaland etter at han kom tilbake fra en fotskade i slutten av januar. Jeg sier ikke at han er dårlig. Han er helt klart én av verdens beste spisser, men akkurat nå, er han ikke seg selv. Og det skjer på verst tenkelig tidspunkt for City, skriver Miller.

Sundet på sin side mener det er flere enn Haaland som per nå ikke leverer på absolutt beste nivå i City-laget.

– Hele City virker litt «daue». De har aldri kommet seg helt opp på det nivået de var på dette tidspunktet sist sesong. De er et hakk unna det nivået. Men jeg har ikke lagt merke til noe spesielt ved Haaland, men det er klart, han spiller mange kamper.

BLE STOPPET: Det ble sagt at Arsenals William Saliba hadde Erling Braut Haaland «i lomma». Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

– Han har lite ball, men han er typen som plutselig kan dukke opp og score tre mål likevel. Det at han ikke er mye involvert i kampene, henger nok mest sammen med at det ikke helt flyter for Manchester City om dagen, mener Viaplay-kommentatoren.

– Fortsatt verdens beste

Han mener både Liverpool og Arsenal er nærmere City enn forrige sesong i det som later til å bli en intens ligainnspurt.

LES OGSÅ: Merker forskjell etter at hun forlot Norge: – Noe helt annet

– Selvtillit og troen på å vinne er det viktigste og det har City-laget allerede vist at de har. Men samspillet satt bedre forrige sesong. Alt blir bedre om folk er i form og ting flyter. Det klart det ikke er en fordel at ting ikke flyter og de ikke vinner viktige kamper.

Han vil likevel på ingen måte avskrive Josep Guardiolas menn i tittelkampen, til tross for noe rusk i maskineriet.

– City var langt foran Liverpool og Arsenal sist sesong og er etter min mening fortsatt det beste laget i verden, sier han.

2024-04-03T17:42:09Z dg43tfdfdgfd