VAN DIJK SKAPER REAKSJONER: – OVERRASKET OVER HVOR NAIV HAN ER

Van Dijk skaper reaksjoner: – Overrasket over hvor naiv han er

EVERTON – LIVERPOOL 2-0:

Liverpool var nødt til å svare etter Arsenals seier tirsdag kveld for å ikke falle fra i tittelkampen, men Jürgen Klopps menn fikk det tøft i tyskerens siste Merseyside-derby. 

Everton leverte en strålende kamp hjemme på Goodison Park, og når Liverpool ikke klarte å utnytte sjansene sine, endte det med tap onsdag kveld. 

Det betyr at Liverpool nå ligger tre poeng bak serieleder Arsenal med like mange kamper spilt. Manchester City ligger ett poeng bak Liverpool igjen, men de har to kamper mindre spilt. 

Van Dijk får høre det

Everton leverte en disiplinert og effektiv opptreden på hjemmebane, og spesielt Dominic Calvert-Lewin slet Liverpool å få has på. Det påpekte også Sky Sports-ekspert Gary Neville. 

– De klarer ikke å håndtere Calvert-Lewin. Han knuser Liverpools midtstoppere, sa han. 

TRØST: Jürgen Klopp måtte trøste Liverpool-spillerne etter onsdagens tunge tap. Foto: Peter Byrne (AP)

Manchester United-legenden var spesielt kritisk til stopperkjempen Virgil van Dijk og hvordan han fremsto i onsdagens kamp. 

– Van Dijk klager igjen, og jeg er overrasket over hvor naiv han er. Det at han klager betyr at de har kommet inn i hodet hans, sa Neville.

Også Viaplays Jan Åge Fjørtoft reagerte på hvor mye van Dijk slet mot Everton, spesielt i duellspillet. 

– Jeg tror jeg aldri har sett van Dijk, hvis vi legger til Konaté, så jult - spesielt i luften som de ble i dag. Det var duell på duell som de tapte. Dueller som du nesten aldri ser van Dijk tape, sa han i Viaplays studio. 

Nederlenderen var selv svært skuffet etter nederlaget mot byrivalene. 

– Veldig skuffet på så mange måter. Jeg tror alle må se seg i speilet, se på deres egen prestasjon og om de virkelig ga alt. Vil de virkelig vinne ligaen?, sier van Dijk til Sky Sports. 

Nunez-slakt etter sjansesløsing

Det ble en dramatisk start på kampen, for allerede etter fem minutter trodde Everton de hadde fått straffe. Straffe ble det imidlertid ikke noe av, for det viste seg etter en VAR-sjekk at Calvert-Lewin var i offside i forkant av at han ble felt av Allison. 

– Det er «spot on» og en riktig avgjørelse, sa BBCs ekspert Clinton Morrison om beslutningen. 

Den fartsfylte starten på kampen fortsatte, og begge lag kom etter hvert til gode sjanser. Først Liverpool med Mohamed Salah, mens Ben Godfrey og Calvert-Lewin var farlig frempå for Everton. 

Og det var også hjemmelaget som tok ledelsen. Liverpool klønet det til med klareringene i egen boks, og ballen havnet til slutt hos Branthwaite, som skjøt via Allison og i mål. 

JUBEL: Jarrad Branthwaite sendte Everton i ledelsen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Etter en VAR-sjekk kunne hjemmepublikummet slippe jubelen løs for alvor. 

Evertons ledelse betydde at Liverpool måtte angripe, og det tok ikke lang tid før de kom til flere store sjanser. Først ved Darwin Núñez, som misbrukte en enorm sjanse etter å ha blitt spilt nydelig fram.

– Han er nødt til å score. Han hadde hele nettet å sikte på. Han bare smadret den rett på keeper – helt utrolig, sa Gary Neville på Sky Sports sin sending. 

Uruguayaneren har flere ganger denne sesongen fått knallhard kritikk for å brenne store sjanser som denne. Mini Jakobsen valgte å kommentere Nunez sin sjansesløsing med en syrlig melding på X. 

Calvert-Lewin-scoring

Litt senere avverget Pickford en ny stor Liverpool-sjanse da Diaz fikk sjansen fra sju meter. 

På overtid av første omgang haglet det av gode muligheter for gjestene, men ballen gikk ikke i mål. Dermed gikk lagene til pause med 1-0-ledelse til Everton. 

Liverpool fortsatte å presse på i andre omgang, men i stedet for at de utlignet, økte heller hjemmelaget ledelsen. 

En corner ble svinget presist mot bakerste del av feltet hvor Calvert-Lewin hadde løpt seg fri. Tarkowski sperret Liverpool-spillerne rundt spissen, og dermed kunne han styre ballen kontant i mål. 

Liverpool ga likevel ikke opp, og i det 70. minutt smalt Luis Diaz ballen i stolpen. Klopps menn fortsatte å prøve å finne veien til en redusering, men Everton hadde god kontroll på Liverpool, og dermed endte det med 2-0-seier til hjemmelaget. 

2024-04-24T22:15:15Z dg43tfdfdgfd