VARSLER GREP: – DET GåR IKKE. DET ER HELT SJANSELøST

Varsler grep: – Det går ikke. Det er helt sjanseløst

Etter hjemmetapet mot Stabæk varslet Vålerenga-trener Geir Bakke interne samtaler og endringer på strategiplanene i Oslo-klubben. Sammen med sportssjef Joacim Jonsson, trener Petter Myhre og resten av ledelsen i klubben er de allerede i gang med å gjøre endringer for hvordan Vålerenga skal utvikle seg inn i fremtiden.

Trioen har alle vært inne på noe av det samme. At Vålerenga har gapet over for mye på en gang.

– Klubben og styret er ganske tydelige på hvordan strategiplanen som har vært må justeres litt. Det er ikke folk interessert i å høre på. De som heier på laget sitt vil se oss vinne fotballkamper nå, sa Bakke til Nettavisen forrige uke. Etter uavgjortkampen mot Lyn gjentok VIF-treneren noe av det samme budskapet til TV 2.

Jonsson er også inne på at hovedstadsklubben må justere kursen.

– Vi skal selge mest, vi skal være best på utvikling, vi skal spille med flest unge spillere og vi skal ta medalje. Det går ikke. Det er helt sjanseløst, sier Jonsson til Nettavisen.

Nettavisen og Direktesport viser cuprunden direkte. Se alle kampene her.

KONTINUERLIG JOBB: For Vålerenga-trener Geir Bakke og sportssjef Joacim Jonsson. Foto: Stian Lysberg Solum

Sjefspeider har sluttet

Svensken har stått i stormen etter tøffe uttalelser om VIF-spiss Mees Rijks etter det røde kortet mot Lyn. Han sier Vålerenga fortsatt er i en unik posisjon med tanke på tilførsel av talent i Oslo, men at toppklubber som Molde og Bodø/Glimt ikke har fått sportslig suksess ved å bruke mange unge spillere samtidig.

– Det viktigste av alt i en fotballklubb er flaggskipet – A-laget. Det går ikke å diskutere. Det må være maksimalt tilrettelagt for de elleve som skal ut og spille hver enkelt kamp, sier Jonsson.

49-åringen oppfatter at klubben er samlet om disse tankene og klubben jobber i disse dager med en ny strategiplan som skal rulles ut i løpet av 2024.

– Det er nok viktig når man setter opp strategier, at det er færre folk som er beslutningstakere. Det kan ikke være slik at man blir preget av mannen i gata eller supportere. Det har vært litt for mye av det. Det må man stenge ute og bare kjøre løpet, sier Jonsson.

Bakke og Jonsson har begge vært inne på at spillerlogistikken må bli bedre og mer forutsigbar.

I fjor høst uttalte sportssjefen til Nettavisen at Vålerenga «hadde byttet strategi totalt» på dette området og at klubben så mye bredere i jakten på forsterkninger.

Samtidig rykket kroatiske Toni Bilandzic opp som sjefspeider i Vålerenga, mens tre andre speidere ble engasjert på mindre stillinger. Nå må klubben igjen sette sammen et nytt speiderteam, etter at sjefsspeideren nylig tok med seg en av speiderne og forlot Vålerenga til fordel for en jobb i bosniske Sarajevo.

Nettavisen vet at Vålerenga nå er i en prosess der de skal finne en ny person til å fylle rollen som speider.

TYDELIG: Sportssjef Joacim Jonsson. Foto: Geir Olsen

Varsler grep: – Må erkjenne det

Før sesongen kom Petter Myhre inn i trenerteamet. I likhet med Bakke har også han en fortid på Oslo øst på starten av 2000-tallet. Han beskriver situasjonen Vålerenga nå befinner seg i som ganske lik slik den var den gangen.

– Vi hadde akkurat rykket ned da også. Vi måtte bygge klubb på nytt. En del er ganske likt og vi står overfor en del av de samme utfordringene, sier Myhre.

PS: Du ser alt av OBOS-ligaen, samt en rekke kamper fra Eliteserien hos Nettavisen på Direktesport.

Han mener likevel at Vålerenga hadde en bedre infrastruktur for 20 år siden sammenlignet med konkurrentene.

– Da hadde vi «Bingen», vi spilte på Ullevaal og Valhall var ny og et sted hvor vi hadde gode fasiliteter. Da var vi langt fremme sammenlignet med andre.

Det har endret seg nå mener Myhre.

– Nå har vi fått stadion og gode fasiliteter her også, men deler av Fotball-Norge har dratt av gårde, sier han og trekker fram Brann og gamleklubben Lillestrøm som klubber som ligger et stykke foran nå.

VIL KJEMPE MED DE BESTE: Nå varsler Vålerenga grep.

– Da var vi mer ledende enn vi er nå. Vi må erkjenne at det vi har gjort de siste årene ikke har vært bra nok.

– Overrasker det deg at man til tross for å ha fått på plass en egen hjemmearena, har blitt akterutseilt på andre områder?

– Jeg vet ikke hva hovedfokuset har vært, men treningsfasiliteter, anlegg og infrastruktur er ekstremt viktig hvis man skal ta nye steg. Det er hele tiden i utvikling og Fotball-Norge ser vesentlig annerledes ut nå enn det gjorde for 20 år siden og den utviklingen må vi være med på. Der har vi tenkt til å gjøre grep, slik at vi kan kjempe med de beste.

Myhre trekker blant annet fram at klubben vil inn i Valhall i større grad i oppkjøringen slik at de slipper å trene rundt på andre baner i Oslo om vinteren, og at klubben må få på plass en god kunstgressbane utendørs siden Intility Arena er stengt om vinteren.

– Jeg føler at klubben er villig til å ta grep og at man tenker utvikling hele veien, sier Myhre og påpeker at ting tar noe lengre tid i og med at klubben rykket ned.

2024-04-23T18:41:02Z dg43tfdfdgfd