VETERANEN ØYRE SLIND VANT SEKUNDSTRID På BEITOSTøLEN: – DET ER JEG FAKTISK GANSKE URUTINERT På

Slind ble nummer to i lørdagens klassiskrenn og tok steget opp på toppen av pallen i 10 kilometer skøyting. Hun avgjorde en tett sekundstrid med franske Delphine Claudel og Heidi Weng.

Trener Chris Jespersen håper eleven får gå flere intervallstarter framover. Det har hun gjort svært lite de siste årene.

– Det er veldig bra. Hun har vært stabil i hele høst, og det er hun stort sett alltid når hun ikke er syk. Nå må hun bare få gått litt flere intervallstarter. I går bommet hun litt med åpningen, sa trener Chris Jespersen til NTB.

Det er Astrid enig i. Det er i fellesstarter hun har gjort det best, og det er fellesstarter i alle renn i Ski Classic.

Langrenn med intervallstart er noe helt annet.

Øvelse gjør mester

– Jeg hadde tre renn i fjor med intervallstart, og før det hadde jeg nesten ingen. Det med disponering og å gå sitt eget løp er jeg faktisk ganske urutinert på. Det var på fellesstarter jeg gjorde det best på sist sesong, sier Slind til NTB.

Framover venter det flere intervallstarter på henne. Den første kommer på 10 kilometer klassisk i finske Ruka kommende helg.

– Ja, nå får jeg god trening. Jeg er blitt bedre til å få finne roen og gå godt teknisk, i stedet for å stresse som besatt. Jeg er blitt litt bedre, men det er vanskelig. Det er vanskelig å kjenne på om man går fort nok, og ikke kjenne på det stresset at du hele tiden må gå fortere. Da slutter man å tenke teknikk og går etter hvert på en smell, sier 35-åringen som fyller 36 i februar.

Slind synes at hun har fått mye ut av Beito-helgen.

– Det har vært fine dager. Jeg har fått gode svar og håper at jeg er på nivå på det jeg gjorde i fjor. På en god dag kan jeg kanskje være på pallen i verdenscupen. På en dårlig dag skal jeg slite med å bli topp 20.

Ledet 

Superveteranen Slind ledet i store deler av løpet og klokket inn på tiden 24.40,4. Hun var bare sju tideler foran franske Delphine Claudel i mål og kunne juble for seier.

Heidi Weng vant lørdagens klassiskrenn og ble nummer tre søndag. Hun har vist prov på gammel form på Beitostølen.

Flere av stjernene på det norske kvinnelandslaget i langrenn manglet på Beitostølen denne helgen. Ingvild Flugstad Østberg har ikke innfridd kravene i den obligatoriske helseattesten, og 33-åringen har dermed startnekt.

Helene Marie Fossesholm har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranser, mens både Tiril Udnes Weng, Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvå også måtte stå over. 

(©NTB)

2023-11-19T13:06:21Z dg43tfdfdgfd