VIKING SCORET TRE På ASPMYRA. MEN Så SLO GLIMT TILBAKE: – VELDIG BETENKELIG

Viking scoret tre på Aspmyra. Men så slo Glimt tilbake: – Veldig betenkelig

Kvartfinalen i cupen svingte frem og tilbake. Viking ledet hele 3-1, mens Glimt så ut som et lag som ikke hang sammen. Men så slo de gulkledde tilbake.

– Det defensive spillet til Bodø/Glimt i denne kampen er veldig betenkelig. Det har ikke vært bra i dag, sa Hareide en time ut i kampen.

Superinnbytteren

Etter 65 minutter spilt gjorde Kjetil Knutsen et avgjørende bytte. Joel Mvuka ble erstattet av slovenske Nino Zugelj.

På stillingen 1-3 blåste Zugelj liv i kampen da han plasserte ballen lekkert i det lengste hjørnet fra kanten av sekstenmeteren.

– Nå tennes håpet for Glimt, sa Hareide etter målet til sloveneren.

Og det hadde Hareide rett i. Etter reduseringen kjørte Glimt på med en kanonade mot Vikings forsvar. Det førte til enda en scoring fra Zugelj, etterfulgt av en matchvinnerscoring fra Runar Espejord. Og på stillingen 4-3 kom like så godt en til. Fjorårets toppscorer i Eliteserien Amahl Pellegrino satte spikeren i kista.

– Nødt til å være oppmerksom

Etter den første omgangen valgte trenerlegenden Åge Hareide å rette kritikk mot Bodø/Glimt sine to stoppere.

– Brede Moe og Marius Lode er nødt til å være mer oppmerksom på de pasningene i bakrom, sa Åge Hareide etter 1-0-scoringen til Tripic.

Ti minutter senere skjedde nesten akkurat det samme. Salvesen slo en lang løpeball til Tripic, som kom i en farlig situasjon. Denne gangen ble det ikke mål, men situasjonen førte til en corner. Hjørnesparket endte med at Viking-stopper Gianni Stensness kom i en avslutningsposisjon der han satt ballen sikkert i det lengste hjørnet.

Les også: Molde ute av NM etter straffedrama: – En thriller av en kamp

KRITISK: Åge Hareide er kritiske til Glimt sitt forsvarsspill. Foto: Carina Johansen(NTB)

Får skryt

Det var en spiller Åge Hareide la ekstra godt merke til i kampen mellom de to rivalene.

– Vetlesen har vært god i den første omgangen. Han er en god midtbanespiller, sa Hareide fra kommentatorboksen.

På 4-3-scoringen spilte Vetlesen en avgjørende rolle. Han slo en nydelig pasning bak Viking-forsvaret, der Runar Espejord var på plass for å sette sin andre for dagen.

Hugo Vetlesen har nok en gang blitt tatt ut på det norske landslaget, som neste helg skal ut i EM-kvalifiseringskamper borte mot Spania og Georgia.

– Strålende kamp

Lars-Jørgen Salvesen signerte for Viking for kort tid siden etter å ha tilbrakt i underkant av et år i Nord-Norge for Glimt.

Etter en time spilt så scoret spissen mot gamleklubben. Shayne Pattynama slo en lang ball på bakre stolpe, der sørlendingen på overlegent vis vant duellen og satte ballen i mål.

– Fantastisk heading, og Viking-spissen har levert en strålende kamp mot sine tidligere lagkamerater. Bodø/Glimt er kraftig svekket på keeperplass, og det ser vi nye eksempler på i denne kampen, skrev Jesper Mathisen på twitter.

Dessverre for Salvesen og Viking holdt ikke deres innsats til noe som helst. Bodø/Glimt er videre til semifinale i cupen med 5-3, mens de mørkeblå fra Stavanger er ute.

Les også: Stjerneartisten med klassescoring i cupen: –⁠ Det er en «Haaland-scoring»

2023-03-18T17:47:27Z dg43tfdfdgfd