VIKING STOPPET AV FFK: – VI VAR UMODNE

Viking stoppet av FFK: – Vi var umodne

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

Bjørlos kjempetreff kom en uke etter at han ble albuetaklet av Jeppe Andersen i FFKs lokaloppgjør mot Sarpsborg.

– Jeg klarte ikke det der før hodesmellen, så kanskje han (Andersen) banket noe vett i meg, sa Bjørlo til TV 2 med et smil i pausen.

– Lite energi

I barndommen heiet mannen fra Jørpeland på Viking, men søndag bidro han til at Fredrikstad tok nok et sterkt poeng i comebacksesongen på øverste nivå.

Vikings utligning kom da D'Agostino ruvet i luften etter 33 minutter og brukte pannen til å forlenge inn et frispark fra Zlatko Tripic.

Ved halvtid var ikke hjemmelagets trener Bjarte Lunde Aarsheim fornøyd med det han hadde sett.

– Vi har hatt for lite energi og gitt dem mange dødballer, sa han til TV 2.

Skuffet

Aarsheim så laget sitt presse på for seier i 2.-omgangen, men den kom aldri.

– Det er en stille og skuffet gjeng som sitter i garderoben. Vi har alltid lyst til å vinne på hjemmebane, sa Viking-kaptein Tripic til Stavanger Aftenblad og fortsatte:

– Vi startet utrolig dårlig, og vi var umodne da vi slapp inn det første målet. Vi fikk unødvendige brudd som gjorde det vanskelig for oss, og det ga dem energi.

Fem av tolv mulige poeng er Vikings fasit hittil i år. Det gir en beskjeden 12.-plass. FFK står med lik fangst og er foran rogalendingene på flere scorede mål.

Cupfotball er neste oppgave for Viking og FFK. Det skjer onsdag mot henholdsvis NM-sensasjonen Torvastad og Eik Tønsberg. Fire dager senere venter Odd (b) og Sandefjord (h) i serien.