VIL HA BJøRGEN I NY JOBB

Vil ha Bjørgen i ny jobb

Tirsdag avslørte Stig Rune Kveen at han gir seg som trener for kvinnelandslaget i langrenn. Det skjer under ett år før VM på hjemmebane.

Dermed må Norges Skiforbund på jakt etter en ny trener som skal lede laget sammen med hovedtrener Sjur Ole Svarstad.

Nettavisens langrennskommentator Torbjörn Nordvall mener Skiforbundet må handle raskt, og kommer med et klart forslag på hvem han mener forbundet bør få inn.

Les også: Kan Skiforbundet unngå Marthe Kristoffersen?

– Må mobilisere

Han mener Marit Bjørgen bør bli hentet inn som en ressursperson for kvinnelandslaget, og at Therese Johaugs tidligere personlige trener Pål Gunnar Mikkelsplass bør ta over trenerrollen til Kveen.

En slags akuttløsning som først og fremst skal gjelde for den kommende VM-sesongen.

– Hvem kan samle, forene og utvikle prestasjonene og laget? Det er Marit Bjørgen, sier Nordvall til Nettavisen.

VIAPLAY: Marit Bjørgen har denne vinteren vært langrennsekspert for Viaplay. Foto: Terje Pedersen (NTB)

– Det har hun vist i så mange tilfeller som aktiv. Hun var liksom den samlende kraften i laget, og jeg tror det er viktig at man har en slik samlende kraft i laget og at Svarstad får hjelp til å samle gruppen som er litt vingeklippet. Jeg mener at Norge må mobilisere det beste man kan nå, fortsetter han.

De norske kvinnene har nettopp lagt bak seg en skuffende sesong resultatmessig, sett bort fra Kristine Stavås Skistads sterke prestasjoner i sprint.

Nordvall er dermed tydelig på at resultatene må heves om det skal bli norsk suksess på damesiden i VM neste år. Det tror han Bjørgen kan være med å få til.

Han ser for seg at Bjørgen kan dele av sin kunnskap ved å være med på noen av landslagets samlinger som en slags coach, samt være tilgjengelig på telefon utenom.

Les også: Bekrefter: Johaug dukker opp

– Veldig realistisk

Nordvall har på kommentatorplass foreslått en lignende rolle for Bjørgen tidligere i vinter.

– Bare Marits person er en trygghet og stabilitet, og hun er kunnskapsrik og det bor en enorm vinnerskalle i henne. Hun er jo en vinnerkultur. Jeg tror det er veldig realistisk å få henne med, sier Nordvall.

Bjørgen sier i en kort kommentar til Nettavisen at hun ikke tenkt over en slik rolle, men at hun i hvert fall ikke er aktuell for en trenerjobb.

Da hun ble spurt om Nordvalls forslag om å være en ressursperson tidligere i vinter, sa hun at hun «skal vurdere det» om hun blir spurt av Skiforbundet.

KOMMENTATOR: Nettavisens langrennskommentator Torbjörn Nordvall. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Nordvall peker på at Bjørgen også kan være god hjelp for hovedtrener Svarstad, samt dele erfaringer til løperne om hva det innebærer med et VM på hjemmebane, noe Bjørgen selv fikk erfare under VM i Holmenkollen i 2011.

Pål Gunnar Mikkelsplass er mannen Nordvall vil ha inn som trenererstatter for Kveen.

– Jeg mener Mikkelsplass hadde vært perfekt. Han vet hvordan det fungerer, og han har også jobbet fremgangsrikt med Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Han er dyktig på teknikk, taktikk og han kan fysiologi og den mentale biten, sier Nordvall.

Svensken er overbevist om at Bjørgen og Mikkelsplass inn ville vært en veldig god løsning for det norske kvinnelaget.

– Jeg regner med at Skiforbundet vil elitelagets aller beste og sitt eget beste, og det her kan være en ganske rask og smidig akuttløsning for å raskt få båten på rett kjøl, konkluderer Nordvall.

Les også: Derfor holder hun kjæresten hemmelig: – Pinlig

Dette sier Mikkelsplass

Mikkelsplass selv er imidlertid ganske klar på at det ikke er særlig aktuelt for han med en trenerjobb for landslaget nå.

– Jeg føler vel at jeg er en sånn gammel dieselbil som har gått litt ut på dato, og så er det de elektriske bilene som teller i dag, sier han med glimt i øyet til Nettavisen.

IKKE AKTUELL: Pål Gunnar Mikkelsplass sier det ikke er aktuelt med en landslagstrenerjobb for han. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Les også: Åpner opp om ukjent drama: – Jeg kjente skam

Jobben er dermed lite aktuell for Mikkelsplass på nåværende tidspunkt, men han misunner de som får mulighet til å jobbe med landslaget.

– Det er en fantastisk fin og interessant jobb for de som får den. Det blir nok ikke meg, men jeg misunner dem som gjør det, for det er en fantastisk gjeng å jobbe med og et flott miljø, sier han.

Om hva han tenker om en rolle for Bjørgen på landslaget, svarer han følgende.

– Hun er selvfølgelig en ressurs innen langrenn med den erfaringen hun har, men om det passer og det er rett tid for hun å bidra må hun svare på selv, sier han.

2024-04-03T21:42:34Z dg43tfdfdgfd