VOLDSOM RUUD-BRAGD: HYLLES AV KONKURRENTEN

Voldsom Ruud-bragd: Hylles av konkurrenten

Saken oppdateres!

Casper Ruud fikk revansj mot greske Stefanos Tsitsipas og kunne juble for karrierens største tittel i Barcelona. Nordmannen gikk hele veien uten å tape et sett.

Nordmannen hadde aldri før vunnet en turnering på ATP500-nivå. Han står i alt med elleve titler, og de ti første kom på 250-nivået. Søndag kunne han til slutt juble for seier med settsifrene 7-5, 6-3. Med triumfen kommer også en premiesjekk på om lag 5,7 millioner kroner.

Ruud tapte finalekampen i Monte Carlo Masters for den greske stjernen sist helg. På rødgrusen i Barcelona fikk han revansj selv om det ble en dårlig start. Ruud løftet spillet stort og var til slutt flere hakk bedre enn Tsitsipas.

– Jeg er villig til å kalle dette årets beste tenniskamp fra Casper. Han har gjort det meste riktig, spesielt med tanke på innledningen til dette oppgjøret og forrige ukes finaletap. Han har virkelig tatt tak i kampplanen sin, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

SEIER: Casper Ruud leverte karrierens beste resultat. Foto: Joan Monfort (AP)

Ruud hadde før helgens turnering tapt fire finaler denne sesongen. Søndagens triumf var Ruuds 29. enkeltseier denne sesongen, noe som er flest av alle på ATP-touren. Det skiller fire ned til nestemann på lista (Jannik Sinner).

Den norske stjernen var naturligvis en lykkelig mann etter seieren.

– Det har vært en lang ventetid for dette øyeblikket. Jeg er utrolig glad for å gjøre det her i Barcelona, på Rafael Nadal-banen. Det gjør det ekstra spesielt for meg, på grunn av hva han har betydd for meg. Fantastisk følelse.

Beskjed fra motstanderen

Tsitsipas tok ordet under premieseremonien, og hyllet sin norske konkurrent.

– Jeg er sikker på at jeg Casper kommer til å spille mange finaler mot hverandre i tiden som kommer, forteller han.

Og fortsetter.

– Jeg er ikke overrasket at vi står her i finalen sammen, så gratulerer Casper. Det har vært to tøffe uker for oss begge. Det var ikke veldig gøy for meg, men det er godt å se at det spilles mye god tennis her i dag. Gratulerer så mye.

Dårlig start

Tsitsipas måtte på sin side tåle et nytt tap i en 500-finale. Grekeren har aldri gått til topps på det nivået og har tapt elleve finalekamper, tre av dem i Barcelona.

Ruud tapte ikke ett eneste sett på sin vei mot seier i Barcelona Open, men søndag fikk han en svært tung start da han ble brutt i første servegame. Nordmannen slet med å sette press på motstanderen og gjorde mange upressede feil.

I etterkant løftet nordmannen spillet, og etter hvert brøt han Tsitsipas tilbake til 3-3. I finalen i Monaco greide ikke Ruud å ta vare på noen av sine bruddmuligheter mot grekeren (ni totalt).

Deretter fulgte duellantene hverandre tett fram til 6-5-ledelse til Ruud. Der viste nordmannen styrke og brøt igjen. Han vant dermed settet 7-5.

Preget Tsitsipas

I starten av 2. sett fortsatte Ruud å spille godt og presset konkurrenten, men Tsitsipas slapp unna brudd. Men i sitt andre servegame greide ikke grekeren å redde seg inn. Han gjorde flere feil, og Ruud brøt blankt. Tsitsipas virket preget av presset han ble lagt under.

Ruud tok deretter vare på egne servegame og kunne til slutt juble for tittelen.

Ruud skal kommende uke i aksjon i Masters-turneringen i Madrid. Der ble det i fjor tidlig exit i 2. runde.

I ATP500-turneringen i München denne uken kunne hjemmehåpet Jan-Lennard Struff juble for seier etter finaletriumf mot amerikanske Taylor Fritz. Det var 33 år gamle Struffs første tittel i single på ATP-touren, og den kom i hans 218. turnering.

– Å gjøre det på hjemmebane er bare utrolig. Jeg har ventet så lenge på dette. Jeg er 33 år gammel og har spilt så lenge på touren. Det er en enestående følelse å vinne i Tyskland, sa han.

(©NTB)

2024-04-21T16:49:19Z dg43tfdfdgfd