VåKNET MIDT UNDER OPERASJONEN. FIKK SJOKK OVER DET HUN Så

Våknet midt under operasjonen. Fikk sjokk over det hun så

Forrige sesong begynte den finske hekkeløperen Annimari Korte å kjenne at noe var feil på baksiden av det ene låret. Et røntgenbilde viste at hun hadde tre små rifter i låret.

Etter hvert viste det seg også at en tredjedel av senene i låret var revet bort fra festet. Til tross for dette fortsatte 36-åringen å trene og konkurrere.

Det gjorde ikke situasjonen noe bedre, og da sto hun til slutt kun igjen med alternativet hun hadde prøvd å unngå – operasjon.

HEKKELØPER: Annimari Korte (i midten) er en av Finlands beste hekkeløpere gjennom tidene. Foto: Andreas L Eriksson (Bildbyrån)

– Kirurgen min sa at «worst case»-scenarioet var om senen i hamstring var revet av og måtte festes på nytt med ankere, skriver Korte på Instagram.

Les også: Sjokkvending: Skistad returnerer til landslaget

– Et sjokk

Det endte altså opp med et omfattende inngrep. Korte forteller at hun ble bedøvet til operasjonen, men at hun våknet opp før operasjonen var ferdig.

Da ble hun vitne til et oppsiktsvekkende syn.

– Jeg våknet midt under operasjonen av lyden av boret som festet senen min til beinet igjen. Det var litt av et sjokk før de fikk meg til å sove igjen, forteller hun.

OPERASJON: Annimari Korte har delt flere bilder fra den omfattende låroperasjonen. Foto: Skjermdump Instagram

Etter inngrepet startet opptreningsfasen for Korte. Hun forteller at det var en tøff prosess, siden det ikke var sikkert hun kunne være i stand til å løpe hekk igjen.

– Det har vært en smertefull vei og er det fortsatt, ettersom ankeret trekker beinet og beinet har vært hoven og skadet også. Det kommer ikke til å bli bedre i løpet av karrieren min, og jeg har akseptert det. Men jeg løper hekk, skriver hun.

Les også: Putin-venn skal delta i OL: Ukraina raser

– Så stolt

Den finske hekkeløperen forbereder seg nå for en ny sesong.

– Jeg er så stolt over hvordan jeg kjempet i fjor sommer og de siste månedene med hardt arbeid gjennom den smertefulle og vanskelige opptreningen, skriver hun.

Korte har en personlig rekord på 100 meter hekk på 12,72 sekunder. Det gjør hun til den nest raskeste finske kvinnen på øvelsen noensinne.

2024-04-19T22:00:42Z dg43tfdfdgfd