VåLERENGA I LEDELSEN MOT LYN – Så FIKK DE RøDT KORT

Vålerenga i ledelsen mot Lyn – så fikk de rødt kort

LYN-VÅLERENGA 1–1 (Kampen pågår)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Først tok det fullstendig av blant de mange tusen Vålerenga-supporterne bak Lyn-keeperens mål.

Etter en tett og jevn første halvtime ble finske Håkans spilt gjennom av Elias Hagen. Førstnevnte gjorde ingen feil når han rundet keeper og satte ballen i det åpne målet.

– Der viser Daniel Håkans akkurat hvor giftig han er, sier TV 2-kommentator Morten Langli.

– Se på disse scenene. Det tar helt av her nå, la ekspert Jesper Mathisen til.

– Pasningen fra Elias Hagen er magisk, det er dette de to er så gode på. Det kan ikke gjøres bedre, timingen på pasningen og timingen på løpet. 1–0 til Vålerenga og Klanen tar fullstendig fyr.

Oppgjøret mellom de to Oslo-klubbene var det første i seriesammenheng på 15 år.

Få minutter senere pådro Mees Rijks seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen med rødt kort etter en alt for sen takling. Utvisningen fikk både kommentatorer og eksperter til å riste på hodet.

– Det er utvisning. Det er jo helt hodemist av Mees Rijks, når han allerede har det gule kortet, utbryter TV 2s ekspert Jesper Mathisen og legger til:

– Geir Bakke tror ikke det han sier. Det der gjør plutselig denne oppgaven langt vanskeligere for Vålerenga.

UTVIST: Dommer Espen Andreas Eskås viste ut Vålerengas Mees Rijks. Foto: Stian Lysberg Solum

– Det er nesten ikke til å tro. Det er årets desidert dummeste takling, helt nede ved hjørneflagget. Hva skal du vinne med å gjøre det der?

Like før pause utlignet Lyn ved Andreas Hellum. En svak VIF-klarering endte hos spissen som dunket ballen i mål på hel volley.

Vålerenga kom til kampens første store sjanse etter et drøyt kvarter. Rijks fikk stå alene få meter foran Lyns mål, men en meget god fotparade av keeper Alexander Pedersen hindret scoring. Like etter fikk Rijks sitt første gule kort.

2024-04-20T18:17:01Z dg43tfdfdgfd