WARHOLM KALTE UTVIKLINGEN FOR «BULLSHIT». Nå SNUR HAN

Warholm kalte utviklingen for «bullshit». Nå snur han

Karsten Warholm vil gjøre alt han kan for å forsvare OL-gullet sitt på 400 meter hekk i Paris-OL i sommer.

Onsdag formiddag inviterte utstyrsleverandør Puma til pressekonferanse i OL-byen, der presenterte de Warholm sitt siste våpen i kampen om et nytt OL-gull.

Warholm har nemlig sammen med trener Leif Olav Alnes og utstyrsleverandøren utviklet en helt ny piggsko som skal gi ham en fordel under lekene i den franske hovedstaden til sommeren.

– Jeg tror vi har lagd den beste piggskoen som er mulig, sier Warholm.

NY SKO: Her presenterer Puma og Karsten Warholm piggskoen som skal hjelpe nordmannen til å forsvare OL-gullet. Foto: Yves Herman (Reuters/NTB)

Var skeptisk til utviklingen

Det har de siste årene vært en voldsom utvikling når det kommer til piggsko, der utøverne gjør alt de kan for å få en fordel på løpebanen.

Selv har Warholm tidligere vært svært skeptisk til utviklingen og uttalte seg kritisk da rival Rai Benjamin stilte opp med nyutviklede Nike-sko under OL i Tokyo for fire år siden.

– Dersom du putter en trampoline under der, så mener jeg det er bullshit, og det tar vekk kredibiliteten fra vår idrett, sa Warholm, ifølge The Telegraph.

Nordmannen modererte seg imidlertid noe i et intervju med Reuters noen dager senere og fortalte at det muligens ikke var stor forskjell på hans egne Puma-sko og Benjamins Nike-sko.

Likevel utrykket han skepsis til utviklingen.

– Når noen gjør en kjempebra prestasjon nå så kommer alle til til å stille spørsmål om det er takket være skoen, og det blir et troverdighetsproblem, sa Warholm til nyhetsbyrået i 2021.

Les også: Store summer kan vente Warholm og Ingebrigtsen

Warholm snur

Warholm forteller imidlertid nå at han har valgt å følge utviklingen.

Derfor dro han og trener Leif Olav Alnes til Vietnam i november for å bidra til å utvikle piggskoen som nå er klar til bruk i OL-sesongen.

– Teknologien har utviklet seg så mye. Vi ser nesten en ny sport når det kommer til utstyr. Så ærlige må vi være, sier Warholm fra scenen i Paris.

I Vietnam gjennomførte Warholm tre test-økter med utviklerne og nordmannen sier han er svært fornøyd med resultatet.

– Det føles ut som vi har skapt noe som vi vet kommer til å gå fort. Hvis jeg ikke løper fort, så kommer jeg ikke til å skylde på skoen, sier Warholm

Trener Alnes er enig.

– Sluttproduktet er utrolig. Skoen er nesten ikke en sko lenger. Det er et kunstverk. Det er som et instrument som man må lære seg å spille, sier Alnes.

Skoen har fått navnet «Berserker», etter ønske fra Warholm.

Les også: Kent (36) tok ett enkelt grep. Da raste kiloene av

Starter sesongen på Bislett

Første svar på om Warholm har lært seg å spille med sitt nye «kunstverk» får man trolig under Bislett Games i slutten av mai.

Det er da nordmannen akter å starte den kommende sesongen.

– Planen min er å starte sesongen min med Bislett Games i Oslo. Alt blir litt forskjøvet denne sesongen fordi vi også har EM i Roma i midten av juni. Det er en sesong der man må plukke ut sine øyeblikk hvis man vil være i perfekt form i Paris, forteller Warholm.

Det norske OL-håpet er tydelig på at det blir svært viktig å ta kloke valg for å oppnå suksess.

– Det kommer til å være en sesong der vi må bruke hodet. Det har jeg treneren min til, mens jeg har beina mine. Jeg tror vi kommer til å finne ut av det, sier Warholm.

2024-04-10T09:54:45Z dg43tfdfdgfd