WENG FIKK JOHAUG TIL å REAGERE: – IKKE SETT FøR

Weng fikk Johaug til å reagere: – Ikke sett før

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det har vært mye motgang for Weng de siste årene, men lørdag formiddag fikk hun seg endelig en opptur.

32-åringen stakk av med seieren etter en tett duell med Astrid Øyre Slind på 10 km klassisk på Beitostølen. 4,7 sekunder var seiersmarginen.

– Jeg er overrasket, selv om jeg ikke er overrasket på en måte. Jeg vet at jeg har vært i god form i sommer og i høst, men jeg har ikke følt meg så rå etter høyden. Inne i meg er jeg mer fornøyd enn det ser ut som. Jeg er glad for at det kjentes bedre ut i dag enn hva det har gjort på trening etter høyden. For det har ikke vært så rått, sier Weng til Nettavisen etter løpet.

Les også: Norge Skiforbund må spare penger, men vil ikke avsløre lønnsutviklingen til ledere

Fikk Johaug til å reagere

Flere lot seg imponere over Wengs prestasjon, blant andre Therese Johaug. Hun sa hun aldri har sett Weng gå så bra teknisk i diagonalgang før, og påpekte at hun har gått bak 32-åringen på trening mange ganger.

– Målet i dag var å roe ned for en gangs skyld. Hvis jeg skal øve på det, så er det her. Jeg spurte Sjur Ole (Svarstad, landslagstrener) før start om jeg vær så snill kunne få gå litt rolig i dag. Det var ikke det at jeg skulle gå sakte, det er ikke det jeg mener, men når jeg har den innstillingen om at det går bra å øve, så får jeg det bedre til, forteller Weng.

EKSPERT: Therese Johaug er på plass på Beitostølen som ekspert for NRK. Foto: Geir Olsen (NTB)

– Hva sa han da du spurte om det?

– Det var greit, men jeg måtte ikke være for defensiv. Jeg har vært det en gang før da jeg skulle øve på dette og det var på NM i Konnerud. Da tapte jeg flere sekunder til Therese. Jeg visste at jeg ikke måtte være så defensiv. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å gjøre det jeg skulle, sier Weng.

Les også: Skistad fikk høre Johaugs forslag. Da ble hun taus

Måtte stenge ute moren

32-åringen har vært gjennom mye de siste årene, etter hun i mars 2022 slo hodet etter et fall. Hun har flere ganger fortalt om et smertehelvete, hvor hun i perioder har hatt intens hodepine.

Tidligere denne uken trakk Weng fram hvor mye familien har betydd under den tøffe tiden. Wengs mor var også involvert under lørdagens løp, og hun lot seg virkelig engasjere ute i løypa da Weng kjempet om seieren.

Hun var faktisk så engasjert at Weng ble nødt til å stenge henne ute mens hun gikk. Weng tror det til slutt også ble avgjørende for at hun vant løpet.

– Jeg er vant til at familien min heier ekstremt mye. Man skulle tro det var mesterskap. For min del gjaldt det egentlig å stenge den sekunderingsposten der ute, for jeg tenkte at da girer jeg meg selv opp. Det var ikke målet i dag, det var å gire seg selv ned, sier Weng.

ENGASJEMENT: Heidi Weng hadde en engasjert heiagjeng i kulden på Beitostølen. Foto: Geir Olsen (NTB)

Les også: Northug raser mot avgjørelse: – Hvor dum går det an å bli?

– Jeg syns det er gøy at de er der å heier, men jeg prøvde å roe meg ned og ikke være så opptatt av hvordan dette skulle gå, fortsetter Weng.

– Det ble litt voldsomt?

– Ja, men jeg er vant til det. Jeg synes det er bedre at det er voldsomt enn at de bare står der. Sånn sett er det greit.

Søndag venter nytt løp for Weng på Beitostølen når det skal gås 10 km fristil. Neste helg braker det løs med verdenscup i Ruka. Der stiller Weng som et av de største håpene for Norge på kvinnesiden.

2023-11-18T20:00:10Z dg43tfdfdgfd