YTRER HAT MOT KONGEHUSET: – JEG BER IKKE OM UNNSKYLDNING

Ytrer hat mot kongehuset: – Jeg ber ikke om unnskyldning

Forrige helg sikret Wrexham sitt andre opprykk på rad i det engelske ligasystemet etter å ha slått Forest Green 6–0 på hjemmebane.

Dermed skal klubben som eies av Hollywood-skuespillerne Rob McElhenney og Ryan Reynolds spille i League One neste år, som er det tredje høyeste nivået i England.

Hollywood-stjernene tok over klubben i 2020 har klubbens reise oppover i seriesystemet har blitt dokumentert i TV-seriesuksessen «Welcome to Wrexham».

Siden McElhenney og Reynolds kom inn har klubben også flere ganger hatt besøk av den britiske kongefamilien.

Les også: Spår dyrere Premier League-priser for nordmenn

«Hater den jævla kongen»

I slutten av 2022 var kong Charles på plass på Racecourse Ground under en kamp, mens tidligere i år besøkte prins William klubben.

– Det er en fantastisk suksesshistorie dere bygger her. Alt dere har startet og oppnådd er fantastisk, så videre og oppover. Alle ekte fotballfans vil at dere skal lykkes, sa prinsen i forbindelse med sitt besøk.

BESØK: Prins William på besøk hos Wrexham. Foto: Chris Jackson (AFP)

Besøkene fra kongehuset er imidlertid ikke noe alle i Wrexham setter pris på. I et klipp som har blitt spredt på sosiale medier kan man høre Wrexham-fansen synge «han hater den jævla kongen» mens de feiret opprykket.

Sangen var rettet mot den irske Wrexham-spilleren James McClean, som sang med når fansen sang dette.

– Jeg sang også for full hals. Ber jeg om unnskyldning for at jeg gjorde det? Absolutt ikke, skriver han selv på Instagram.

McClean legger nemlig ikke skjul på hva som er hans syn på det britiske kongehuset. 34-åringen er født i Derry, nordvest i Nord-Irland, rett på grensen til Irland.

Les også: Disney kjøper fotballrettigheter i Sverige. Holder kjeft om Norge

Identifiserer seg som irsk

Der identifiserer flertallet av befolkningen seg heller som irske og ikke nordirske. Samfunnet der har vært et viktig sted for den irske uavhengighetskampen.

Det var også der Bloody Sunday-massakren fant sted i januar 1972, da 14 katolske menn ble skutt og drept av britiske soldater under en demonstrasjonsmarsj.

McClean sitt hat mot den britiske regjeringen har aldri forlatt ham. Da han ble tatt ut til det irske landslaget i 2012 sa McClean at han aldri har følt seg som en nordirer.

34-åringen har også tidligere tatt et oppgjør med den britiske kongefamilien. I forbindelse med dronning Elizabets bortgang nektet han å være med på å markere dødsfallet med ett minutts stillhet på banen. Han valgte i stedet å stå atskilt fra lagkameratene sine.

2024-04-18T08:44:52Z dg43tfdfdgfd