KAMARA BET SEG MERKE I DET HAN MøTTE: – OVERRASKET

Kamara bet seg merke i det han møtte: – Overrasket

VALLE (Nettavisen): Like før overgangsvinduet stengte i Norge meldte Kamara overgang til Vålerenga fra svenske Häcken. Spissveteranen signerte en ettårskontrakt og håper å bidra til at VIF tar turen tilbake til Eliteserien denne sesongen.

– Jeg har egentlig bare smilt og kost meg. Jeg ville komme hit og prøve å gi litt av de samme smilene til de andre her også, sier Kamara til Nettavisen.

34-åringen kom inn som innbytter i den noe skuffende serieåpningen hjemme mot Sogndal forrige helg. Han er uansett godt fornøyd med å være i gang i den blå trøya hos sin nye klubb.

Du kan se Raufoss – Vålerenga direkte hos Nettavisen og Direktesport søndag 7. april

KOM INN: Vålerengas Ola Kamara kom inn som innbytter i premieren mot Sogndal. Foto: Terje Bendiksby

– Det har jeg lagt merke til

Kamara kommer til en klubb som har vært langt nede etter nedrykket forrige sesong.

– Det jeg har lagt merke til, og som jeg er overrasket over, er at det har vært veldig positiv energi. Veldig mye kommunikasjon på banen og folk er skikkelig «på». Det er jeg positivt overrasket over, sier han.

Selv har spissen slitt med lite spilletid under sitt opphold i Sverige. Kamara signerte for Göteborg-klubben for ett år siden, men ble avspist med kun 169 minutter i serien i fjor av trener Per Mathias Høgmo.

– Til slutt er jeg på en måte glad for at det skjedde på det tidspunktet i karrieren.

Nettavisen viser alle kampene til Vålerenga og de andre lagene i Obos-ligaen direkte hele sesongen

– Nå er jeg her og nå er jeg glad. Hadde det skjedd når jeg var i min «prime» og var 27–28 år, så hadde det vært noe annet. Det kan skje i løpet av 19 år at du har et par sesonger som er sånn. Det eneste du må gjøre er å reise deg opp igjen, sier han og legger til at den fysiske formen føles veldig bra.

Kamara har merket seg at det er mer trykk i spillet i Norge sammenlignet med i Sverige. Blant annet fikk han se flere norske lag på nært hold i Spania under forsesongen.

– Det er høye og store spillere som kan gå fra boks til boks hele tiden. Sammenlignet med sist gang jeg var i Norge, så synes jeg det er flere lag som har de gode basisferdighetene hvor de bruker en og to touch før de går på. Jeg synes det har blitt et veldig bra trøkk i Norge, sier han.

– Vi elsker å se på Premier League i Norge. Det er litt mer likt tempo her enn det er i Sverige synes jeg. Det er litt forskjell.

Les også: Osloderbyet mellom Lyn og Vålerenga er utsolgt

Vil skyte Vålerenga tilbake

Lørdag ettermiddag reiser Vålerenga til Raufoss for sesongens første bortekamp.

Spissen håper han kan bidra til å skyte Vålerenga tilbake til Eliteserien.

– Det er en fordel hvis vi får satt press på motstanderne i starten av kampene. Vi må bli vant til hvordan vi skal få kampene inn i vårt spor og få med oss fansen vår tidlig.

– Da får vi den «hypen» vi trenger og vi kan spille på å ha den beste fansen i ryggen, sier Kamara før det utsolgte Direktesport-sendte oppgjøret på Toten.

Kampen kan du se hos NettavisenDirektesport.

2024-04-06T12:47:38Z dg43tfdfdgfd