MøTTE JOHAUG I SKOGEN. BLE SKREMT AV DET HUN Så

Møtte Johaug i skogen. Ble skremt av det hun så

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Selv om hun har lagt opp, handler fortsatt mye om Therese Johaug i langrennsverden, og hennes mulige comeback til VM i Trondheim er ett av de heteste temaene i langrennssirkuset for tiden.

Nylig viste 35-åringen seg fram da hun vant sitt første skirenn på over to år, da hun gikk vinnende ut av det 17 kilometer lange løpet Engadin Frauenlauf i Sveits.

Om det blir comeback, er det femmila i VM hun sikter seg inn på. Til helgen skal langrennseliten gå nettopp femmil i Holmenkollen. Der stiller ikke Johaug til start, men det gjør imidlertid unge og lovende Kristin Austgulen Fosnæs.

Hun slipper ikke unna spørsmål om Johaug når femmil er det som blir diskutert. 23-åringen har på følelsen av at Johaug blir å se når kvinnene skal gå femmil i et mesterskap for første gang neste år.

– Jeg har null sikre kilder, men jeg har en følelse på at den trigger henne og at hun har lyst til å komme tilbake. Hvis hun stiller tror jeg hun stiller i veldig bra form og skal kjempe om det gullet. Hvis hun ikke føler hun er helt der tror jeg kan kanskje ikke hun stiller, sier hun til Nettavisen.

Les også: Kilde med gladmelding: – Det er jo veldig bra

Imponert og skremt

– Du tror hun klarer å komme tilbake på gammelt nivå om hun gjør comeback?

– Hundre prosent! Er det en som klarer det er det hun. Hun er en «superwoman» som alle vi ser opp til. Så ja, hun klarer nok det om hun vil, sier den sprudlende Fossum-løperen.

COMEBACK: Kristin Austgulen Fosnæs tror Therese Johaug gjør comeback til VM neste år. Foto: Geir Olsen (NTB)

Overfor Nettavisen kan hun også røpe at hun har møtt på Johaug på trening noen ganger.

Da har det tilsynelatende gått fort med Johaug, for Austgulen Fosnæs sier hun er imponert over det hun har sett av 33-åringen, før hun lattermildt legger til at hun også ble en smule skremt av formen hennes.

– Jeg har møtt henne av og til på trening. Uten at jeg skal røpe for mye så synes jeg hun ser bra ut, forteller hun og smiler lurt.

Og det at det er nettopp femmil som skal gås i VM i Trondheim, tror hun er en stor fordel for kapasitetsløperen Johaug.

– Jeg tror ikke akkurat det er dumt for henne at det er femmil heller. Jeg tror hun bare blir bedre og bedre. Jeg tror hun holder samme tempo i fem mil som i tre mil. Det skal nok passe henne veldig bra, sier Austgulen Fosnæs.

Les også: Kilde om Braathen-sjokket: – Har ventet på den beskjeden

Ikke bestemt

Johaug har imidlertid fortsatt ikke bestemt seg for om hun faktisk skal gjøre comeback.

MÅ TA VALG: Therese Johaug må finne ut om hun skal gjøre comeback. Her fra jobben som ekspert for NRK. Foto: Terje Pedersen (NTB)

I et intervju med VG for litt siden fortalte hun at hun må finne ut om et satsing passer inn i familielivet, samt at hun må løse eventuelle sponsorkonflikter med eget klesmerke og Norges Skiforbund.

Hun kunne imidlertid avsløre at hun aldri har meldt seg ut av meldepliktssystemet Adams, og at hun fortsatt dopingtestes, noe som betyr at den biten ikke vil være et hinder for en retur.

Les også: Lindvik reagerer på hopp-bråket: – Har fått altfor mye dritt

På femmila i Holmenkollen blir Johaug imidlertid tilskuer, og da kommer hun til å få se Austgulen Fosnæs bryne seg på kraftprøven.

23-åringen, som trolig er aktuell for en landslagsplass neste sesong, gleder seg spesielt til folkefesten i Kollen.

– Det blir veldig gøy. Jeg har vært så heldig og få gjort det før, og den folkefesten bærer deg fram samme hvor sliten du er, forteller hun.

Kvinnenes femmil starter klokken 10.30 lørdag. Herrenes femmil starter på samme tidspunkt dagen etter.

2024-03-07T05:24:26Z dg43tfdfdgfd