REAGERER STERKT På HAALAND-MELDING: – KAN IKKE SI DET!

Reagerer sterkt på Haaland-melding: – Kan ikke si det!

I helgens kamp mot Crystal Palace svarte Erling Braut Haaland kritikerne som har hatt sine meninger om ham de siste kampene.

Roy Keane mente at nordmannen «er som en League Two-spiller (fjerdedivisjon) i banespillet.

Mens Gary Neville mente det så ut som han aldri hadde spilt fotball før, i 0-0-kampen mot Arsenal for en drøy uke siden.

Uttalelsene har skapt reaksjoner, og nå tar flere av Haalands kolleger han i forsvar.

– Han er en «killer». La han gjøre det han gjør, er den klare meldingen fra Fulham-spiller Tom Cairney.

Det sa han i BBC-podkasten Footballer's Football Podcast.

– Gjør det vanskeligste i verden

Fulham-kapteinen møtte Manchester City og Erling Braut Haaland i den fjerde serierunden denne sesongen.

Der noterte nordmannen seg for et ekte hattrick i den andre omgangen.

– Det er ekstremt hardt (å mene at Haaland er en League Two-spiller red.anm.). Er fotballhjernen hans beste egenskap? Nei. Kjøper du Erling Haaland for at han skal ta med seg ballen og slå en 40-meterspasning motsatt som Harry Kane? Nei, fortsetter Cairney.

– Han har nærmere 250 mål i sin karriere, og er 23 år gammel. Han gjør det vanskeligste i verden, som er å putte ballen i mål.

Les også: Innrømmer Ødegaard-bekymring: – Må stoppes!

Tom Cairney of Fulham arrives before the Premier League match at Craven Cottage Stadium, London. Picture date: 3rd March 2019. Picture credit should read: Craig Mercer/Sportimage via PA Images Foto: Craig Mercer

Cairney innrømmer at frykten kommer inn i møte med nordmannen.

– Han berører ikke ballen nok i kamper til at alle skal hylle han som en fantastisk «fotballspiller», men når du spiller mot han vil du alltid være redd for han. For han er en maskin.

Fyrer mot Keane

West Ham-spiss Michail Antonio reagerer også på kommentarene som har kommet mot Haaland.

– Folk kommer alltid til å ha en mening om slike ting. Hvis man skal påpeke hva alle gode spillere ikke gjør, kommer alle til å være ubrukelige.

Les også: Stjernen får brutal beskjed etter Ukraina-uttalelse: – Slutt med skuespillet

– Man kunne sagt det samme om Roy Keane, da han spilte. At han bare kunne takle og gå inn i dueller. Det at han da sier dette, etter alle rekordene Haaland har knust, gir ingen mening. Du kan ikke si det!

SCORING: Erling Braut Haaland fikk seg en scoring mot Crystal Palace, etter assist fra Kevin De Bruyne. Foto: Matthew Childs (Reuters)

Antonio mener at det ikke overraskende at det er nettopp den tidligere United-stjernen som kommer med ytringene:

– Roy Keane er jo kjent for disse absurde kommentarene, så man blir ikke overrasket lenger. Over tid begynner eksperter å glemme hvordan det faktisk funker. Det virker som at de glemmer de negative tingene i deres karriere også.

Nylig uttalte Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet om saken til Nettavisen.

– Det blir useriøst å kalle ham det. Det sier noe når han omtaler det som kanskje er verdens beste spiss som en fjerdedivisjonsspiller. Det er bare tøys. Haaland er ganske komplett, så da har han sett for lite av ham, sa Sundet.

– Tolker du det som at Keane har noe personlig imot Haaland?

– Jeg følger ikke så mye med på alt han har uttalt tidligere, men i den situasjonen, han er United-mann og har hatt en feide med Alfie, så er det lett å tenke det. Mest av alt synes jeg jo at selve uttalelsen er tullete, sier kommentatoren.

Tirsdag får den norske superstjernen en ny mulighet til å motbevise kritikerne, når engelskmennene skal bryne seg på Real Madrid i den spanske hovedstaden.

Champions League-kvartfinalen sparkes i gang 21:00.

2024-04-09T04:37:42Z dg43tfdfdgfd